Regie Nemen Over Je Leven: 3 Tips!

Regie nemen over je leven is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen in het leven. Pak de verantwoordelijkheid. Richt je focus op dingen die je wél kunt beïnvloeden. Take back the control of your life!  

Verantwoordelijkheid nemen over je leven

Hoe neem je de regie terug over je leven? Hoe kom je weer in controle? En wat kun je doen om meer verantwoordelijkheid te nemen? We willen allemaal verantwoordelijk zijn voor ons eigen succes en geluk. Alleen hoe doe je dat? En ben jij bereidt om te doen wat nodig is?

In de video deel ik 3 tips hoe je meer de regie kunt nemen over je leven. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

3 Tips om de baas over je eigen leven te worden

De regie nemen over je leven is makkelijker gezegd dan gedaan. Dus hoe doe je dat nu? In de video leg ik mijn 3 gouden tips uit. Hieronder deel ik deze tips op schrift.

Tip 1: Doelen stellen

Waar wil jij de regie oppakken? Wat betekent ‘de regie nemen over je leven’ voor je? En wanneer heb je dit bereikt? Wat zijn jouw doelen?

Alleen al het opschrijven van je doelen gaat helpen. Dit geeft direct een richting en focus van waar je naartoe wilt. Lees hier meer tips en oefeningen over doelen stellen.

.

Tip 2: Doelen inplannen

Doelen opstellen werkt alleen als je die doelen ook in jouw agenda zet. Waarom is dit zo belangrijk? Misschien herken je het volgende voorbeeld wel.

Je hebt doelen gesteld. Vervolgens wil je de volgende dag beginnen aan één van jouw doelen. Opeens word je gebeld met de vraag of je ook één van jouw vrienden kan komen helpen. Wat doe je dan? Geef jij de regie aan je vriend of hou je deze bij jezelf?

Zodra je geen doelen en acties inplant in de agenda wordt deze bepaald door anderen. Plan doelen dus in de agenda.

Tip 3: Doelen uitvoeren

Deze laatste stap is het lastigste en de meest noodzakelijke. Zonder uitvoering gebeurt er niets. Als jij regelmatig een planning maakt maar deze niet nakomt, maak je doelen dan kleiner.

De kans is groot dat je doel te groot is. Te grote doelen leiden tot angst. En angst leidt tot uitstelgedrag. Start klein. Vraag niet direct van jezelf om nu een trainingsprogramma te maken. Vraag van jezelf om simpelweg één video te maken voor vandaag. Dat maakt het al een stuk makkelijker.

Het is simpeler dan we denken

De 3 tips uitvoeren is simpeler dan je denkt. Maar daarmee nog niet makkelijker! Blijf in kleine stapjes denken. Pas de kracht van eenvoud toe. Keep it stupid simple.

De regie nemen over je leven mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel