Remote werken tips: 10 strategieën voor productiever werken op afstand

Remote werken tips kunnen je helpen om met meer focus, energie en motivatie te blijven werken. Ook wanneer je dit even niet zit zitten. In dit artikel 10 strategieën om het maximale uit remote werken te halen!

Wat is remote werken? (+ betekenis)

Remote werken betekent niets anders dan locatie onafhankelijk werken. Dit betekent dat je in feite maar twee dingen nodig hebt voor remote werken: een laptop en internet. Zo is thuiswerken ook een vorm van remote werken.

De praktijk wijst echter uit dat remote werken zo simpel nog niet is. Zeker wanneer je veel reist en op verschillende plekken werkt, komen er best wat uitdagingen bij remote werken kijken!

In de video deel ik mijn remote werken tips met je. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

10 Remote werken tips om meer vrijheid in je werk te krijgen

Of je nu vanuit huis werkt of ergens lekker aan het strand. Locatie onafhankelijk werken is nog niet zo makkelijk als het lijkt. Hieronder 10 remote werken tips om je werk makkelijker te maken!

Tip 1: Maak je eigen regels voor remote werken

Één van de grootste voordelen van remote werken is dat het je ontzettend veel vrijheid en onafhankelijkheid geeft in je werk. De uitdaging van deze grote vrijheid is om hier goed mee om te gaan.

Waar een werknemer regels krijgt van zijn baas. Ben jij nu je eigen baas. Maak dus ook regels voor jezelf. Hoe wil jij remote werken? Wat zijn je werkuren? Wanneer neem je pauze? Wanneer wil je ‘’aan’’ en ‘’in’’ je business werken?

Deze 27 thuiswerk tips zorgen voor meer focus, energie en vrijheid in je werk.

Remote werken tips 10-tips-voor-productiever-werken-op-afstand-(remote-werken-tips)-quote2

.

Tip 2: Splits remote werken op in 3 gebieden

Toen ik begon als digital nomad liep ik direct tegen één groot probleem op: het sociale contact. Als remote werker of digital nomad werk je hoe dan ook meer alleen. Zelf splits ik mijn werk daarom niet langer op in de twee bekende gebieden ‘’moeilijke taken’’ en ‘’makkelijke taken’’.

Ik voeg daar nu ook ‘’sociale taken’’ aan toe. Als digital nomad kan ik nu productiever werken doordat ik niet afgeleid wordt door anderen. Daardoor ben ik ook sneller klaar met werken en die extra tijd ruim ik dan in om bijvoorbeeld af te spreken met vrienden. In mijn geval bouw ik mijn sociale kring dus om mijn werk heen.

Tip 3: Werk vanuit de cloud

In Vietnam was dit mijn life saver toen de harde schijf van mijn laptop opeens crashte. Gelukkig werkte ik vanuit de cloud en stonden al mijn bestanden dus nog steeds online. Binnen een paar minuten kon ik weer werken met alle bestanden zoals ik die had.

Voorbeeld van clouddiensten zijn Dropbox, iCloud, OneDrive en Google Drive. Maak er zo snel mogelijk een gewoonte van om al je gegevens online te hebben als backup én om gemakkelijk overal ter wereld te kunnen werken.

Tip 4: Varieer je houding

De kans is groot dat je als remote werker veel zittend werk verricht. Probeer je houding regelmatig te veranderen. Misschien kun je af en toe staand werken. Vergeet ook niet om veel pauzes in te lassen. Een korte wandeling of een paar stretchoefeningen houden je langer fit en productief.

Tip 5: Maak meer tijd voor socializen

Zoals al kort benoemd: als remote werker werk je over het algemeen veel alleen. Zelf ben ik graag alleen, maar ook voor mij is het fijn om zo nu en dan mensen te spreken.

Zorg er dus voor je dat je proactiever wordt in het socializen. Zeker wanneer je het remote werken voor de lange termijn wilt volhouden!

.

Tip 6: Ga bewegen

Maak naast socializen een prioriteit van bewegen. Een groot voordeel van remote werken is dat je geen reistijd hebt voor je werk. Gebruik die extra tijd om meer te bewegen.

Er zijn ook veel sporten die je locatie onafhankelijk kunt doen. Wandelen, hardlopen, fitnessen (in het bijzonder trainen met je eigen lichaamsgewicht), yoga en mediteren (mentale sport). Kijk wat bij je past en maak er een routine van om dit met regelmaat te doen!

Tip 7: Doe de koffieloop

Bouw voor jezelf gedwongen onderbrekingen in. Ik noem dit ook wel de koffieloop. Ga even een kop koffie halen, praat met iemand of doe wat oefeningen.

Tip 8: Zorg voor de juiste remote werken tools

Bespaar niet op online tools. Een clouddienst helpt je werk makkelijker maken. Webinar software helpt je om meer klanten te krijgen. Een VPN helpt je jouw bestanden te beschermen (en vanuit het buitenland om Netflix te kijken).

Deze tools zijn relatief gezien allemaal kleine onderdelen. Makkelijk te skippen, maar onmisbaar voor je online bedrijf. Lees hier welke online tools ik gebruik.

Remote werken tips 10-tips-voor-productiever-werken-op-afstand-(remote-werken-tips)-quote2

.

Tip 9: Leef als een topsporter

Wees scherp op de balans tussen werken en rusten. Topsporters werken ook niet altijd. Sterker nog. Ze nemen vaak super veel rust. Die hebben ze nodig om te herstellen. Voor een ondernemer is dit niet anders.

Hoeveel werkuren mag jij maximaal per week maken van jezelf? Wanneer ga je ‘’herstellen’’? En wat doe je om te herstellen? Creëer een topsportklimaat voor je eigen leven (en business).

Tip 10: Check de 2 grootste levensbehoeftes voor remote werken

Als online ondernemer heb je in feite maar twee dingen nodig om je werk te organiseren: een laptop en internet. Zorg er dus ook voor dat dit in orde is.

Er is niets vervelender dan op een locatie werken waar het internet te traag is. Je kunt het internet op een locatie makkelijk checken met bijvoorbeeld Speedtest.

De remote werken tips toepassen in de praktijk

Hoe pak jij het remote werken aan? Welke tips zou jij nog meer kunnen toepassen of optimaliseren? En wat zou er gebeuren wanneer jij deze manier van werken je nieuwe leefstijl word?

Locatie onafhankelijk werken geeft je enorm veel vrijheid, maar tegelijkertijd moet je ook rekening houden met de nadelen. Wanneer je die nadelen komt omzetten in voordelen heb je een leefstijl waar de meeste mensen alleen maar van kunnen dromen.

Remote werken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel