Reticulair activatie systeem voor meer focus

Reticulair activatie systeem, wat is het? Het is een moeilijk woord voor iets heel simpels. In dit artikel leg ik je uit hoe het reticulair activatie systeem je veel meer focus kan geven!

Wat is een reticulair activatie systeem?

Een reticulair activatie systeem is niets anders dan een systeem in je hersenen die nieuwe informatie koppelt aan gebeurtenissen uit het verleden. Klinkt ingewikkeld? Dat is het zeker niet!

In de video geef ik een voorbeeld over hoe jij het reticulair activatie systeem in jouw voordeel kunt gebruiken en hoe dit systeem werkt. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

De Volkswagen Polo als voorbeeld

Stel je voor dat jij net een nieuwe auto hebt gekocht: een Volkswagen Polo. Wat gebeurt er als je erin begint te rijden? Of als je ergens aan het wandelen bent? Opeens zie je overal Volkswagen Polo’s rijden!

Je herkent hetgeen waar je net mee in aanraking bent gekomen, of wat iets wat jij bezit. Zo werkt het met alles wat we doen. Onze interesses – en in dat geval aankoop – maakt ons meer gefocust op dat ene onderdeel.

Het leuke is dat jij het reticulair activatie systeem in jouw voordeel kunt toepassen. Wil jij positiever worden? Omring jezelf dan met positieve mensen, lees positieve boeken en hang bijvoorbeeld inspirerende quotes in je huis. Creëer een positieve mindset met deze 3 gouden tips.

.

Wil jij succesvoller worden? Bestudeer succes. Verdiep je in deze onderwerpen. Sla het negatieve nieuws over en besteedt die tijd aan lezen. Stop met scrollen door je mobiel en besteedt die tijd aan het leren van een nieuwe vaardigheid. Hoe meer je dit doet des te sneller je gaat veranderen.

Hoe ik het reticulair activatie systeem toepas

Toen ik net mijn bedrijf startte moest ik ontzettend veel leren over het ondernemerschap. Ik wist er niets van en kende ook niemand die me hierbij kon helpen. Al vrij snel kwam ik erachter dat het belangrijk is om geld te verdienen (duh!) 😉

Dus wat ging ik doen? Ik gebruikte het reticulair activatie systeem in mijn voordeel. Via het internet begon ik te lezen over geld verdienen op het internet. Ik ging nog een stap verder en begon ook te lezen over financiële onafhankelijkheid. En hoe meer ik hierover las des te meer ik dacht: dit kan iedereen!

Ik begon meer af te spreken met mensen die hier ook mee bezig waren, las boeken en luister naar alle podcasts die gingen over financieel onafhankelijk worden. Op een gegeven moment wist ik alles wel (het meeste wat je leert zijn een paar hele simpele stappen). Toch bleef ik lezen, luisteren en video’s bekijken.

Waarom? Omdat ik wist hoe krachtig het reticulair activatie systeem was! Zoals ik al eerder zei: hoe meer jij je focust op iets wat je wilt hebben des te meer je deze dingen gaat zien.

Het is geen hocus pocus

Los van het feit of de Wet van de Aantrekkingskracht wel of niet ‘bestaat’. Het reticulair activatie systeem is de praktische uitwerking ervan. Negatieve mensen focussen zich op negatieve dingen. Positieve mensen benadrukken de positieve dingen. Met het reticulair activatie systeem bepaal jij de dingen die je wilt zien, voelen en zijn.

Het reticulair activatie systeem toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel