Hoe 4 maanden rondreizen mijn leven veranderde

Waarom zou je willen rondreizen? Als je mij al een poosje volgt dan weet je dat ik een paar jaar geleden mijn droomreis door Azië heb gemaakt. Een reis die, zo mag ik het toch wel zeggen, mijn leven heeft veranderd!

Mijn persoonlijke ontwikkelingsreis

Voor mij waren er twee redenen om mijn rondreis te maken:

  1. Het stond bovenaan mijn bucketlist.
  2. Met mijn ervaringen wilde ik andere mensen inspireren ook hun dromen na te jagen.

In de video hieronder leg ik uit hoe 4 maanden rondreizen mijn leven compleet veranderde. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Low budget backpacken

Het was nog een extra uitdaging voor mij omdat ik deze 4 maanden met zo min mogelijk geld wilde reizen. Puur een uitdaging die ik mezelf heb opgelegd tijdens het rondreizen.

Bovendien ben ik op die manier ook veel meer in aanraking gekomen met de lokale bevolking dan anders. En dat was precies waar het mij omging!

Uiteindelijk heb ik 4 maanden lang geleefd op 12 euro per dag. Dit is echt uitzonderlijk laag voor als je wilt rondreizen. Achteraf gezien had ik mezelf misschien iets meer luxe mogen veroorloven, maar nu ik er op terugkijk heb ik nergens spijt van.

Juist deze low budget van reizen heeft me ontzettend veel mooie verhalen opgeleverd!

Het belangrijkste wat ik heb geleerd

Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn reis is sneller keuzes maken. Voor mijn reis was ik met alles een enorme draaikont, twijfelaar en perfectionist.

Een paar jaar later durf ik wel te stellen dat ik hier veel beter in ben geworden. Ik run mijn eigen bedrijf, heb marathons gelopen, maak sneller beslissingen in alles wat te maken heeft met mijn privéleven enzovoort. Dit heeft me veel tijd bespaard!

Wanneer je voor een lange tijd alleen reist wordt je gedwongen om eigen keuzes te maken met letterlijk alles wat je doet:

  • Waar ga ik naartoe?
  • Wat wil ik bekijken?
  • Waar ga ik slapen?
  • Waar ga ik eten?
  • Ga ik met iemand anders mee of alleen door met reizen?
  • Hoeveel wil, kan en mag ik uitgeven van mezelf?
  • Ga ik wel of niet naar een feestje toe?
  • Wat ga ik waar doen?

Letterlijk over alles moet je alleen een keuze maken. Er is ook niemand anders die je hierbij kan helpen. Een geweldige manier om je onafhankelijkheid te testen dus!

Te veel dingen om op te noemen

Natuurlijk heb ik nog veel meer dingen meegemaakt en geleerd. Zo heb ik bijvoorbeeld 7 Dagen In Complete Stilte Tussen De Monniken gezeten. Meer blogs over mijn avontuur vind je ook mijn website onder het kopje ‘’Reizen’’.

.

Een persoonlijke ontwikkelingsreis maken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.