Schaalbaar verdienmodel creëren? Zo kun jij meer geld verdienen met je online business!

Een schaalbaar verdienmodel creëren is voor iedere ondernemer ideaal. Je hoeft niet voor elk uur te werken en kunt wel eindeloos nieuwe klanten aan je binden. Een win-win. Alleen hoe krijg je dit voor elkaar?

Makkelijker geld verdienen met een schaalbaar verdienmodel

Het is opvallend hoe relatief weinig ondernemers een schaalbaar verdienmodel creëren of hebben. In de video hieronder leer je hoe jij meer geld kunt verdienen met dit type verdienmodel.

Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Schaalbaar verdienmodel creëren: 5 Stappen

Bij een schaalbaar verdienmodel hoef je niet iedere keer opnieuw te investeren in een product. Je gebruikt gewoon iedere keer hetzelfde product bij een andere klant. Zo kun je veel tijd stoppen in de marketing (= meer klanten) in plaats van het bouwen van nieuwe producten.

Hoe je een schaalbaar verdienmodel creëert? Hieronder 5 stappen om dit voor elkaar te krijgen:

Stap 1: Denk moderner

De traditionele verdienmodellen bestaan allemaal uit uurtje factuurtje. Je werkt één uur en je krijgt één uur uitbetaald. In de moderne wereld is dit niet langer nodig.

Denk liever in resultaten dan in uren. En zorg ervoor dat je ook zo betaald wordt. Zo kun je dingen uitbesteden, zelf tijd en energie stoppen in het bouwen van een schaalbaar verdienmodel en daar vervolgens mensen mee helpen.

Dit klinkt misschien simpel, maar hier heb je dus ook veel tijd voor nodig. En dat gaat niet lukken als je vast blijft zitten in het uurtje factuurtje verdienmodel. Dat is eigenlijk een verkapte 9 tot 5 baan. Niet iets waar je ondernemer voor bent geworden.

Stap 2: Denk 100% online

Een schaalbaar verdienmodel creëren kan alleen maar online. Alles wat fysiek is heeft al een vorm van ‘je uren erin moeten steken’. Verander je mindset naar online denken.

Nog een mooi voordeel is dat je zo overal ter wereld kunt werken. Zo schrijf ik dit blog zelf vanuit Boekarest waar ik momenteel één maand verblijf. Gewoon omdat het kan. En jij kunt het ook!

Hier vind je nog 4 extra strategieën om online passief inkomen te verdienen.

Stap 3: Denk aan de lange termijn voordelen

Het is bizar hoeveel tijdwinst je boekt met een schaalbaar verdienmodel. Je maakt bijvoorbeeld één keer een weggever. Dit kost op de korte termijn veel tijd. Maar zodra je deze afhebt kun je die weggever een eeuwigheid gebruiken.

Hetzelfde geldt voor het maken van online programma’s. Op de lange termijn levert het dus veel tijd op!

Stap 4: Test het verdienmodel

Zodra je de eerste stappen hebt gezet wil je testen of het ook werkt. Is de weggever goed genoeg? Word je product verkocht? Test het verdienmodel en kijk waar de verbeteringen liggen. Vervolgens hoef je alleen die verbeteringen aan te passen en niet het hele model!

Stap 5: Automatiseer het proces

Werkt de weggever, het product en het complete verdienmodel? Is het schaalbaar? Maak het dan nog meer schaalbaar door het gehele proces te automatiseren. Test ook dan weer of alles blijft draaien zoals het hiervoor draaide. Is dat het geval? Dan heb je een absolute winner te pakken. Zo creëer je meer vrijheid in je leven.

Creëer eindeloos nieuwe online verdienmodellen

Nu je voor de eerste keer een succesvol verdienmodel hebt neergezet, weet je hoe het werkt. De uitdaging is dan om nieuwe inkomstenstromen te creëren. Zo word je als ondernemer steeds onafhankelijker en vrijer.

Een online business starten en laten groeien mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel