Zo heb je altijd een schaalbaar verdienmodel voor je online bedrijf

Een schaalbaar verdienmodel ontwikkelen kan alles voor je online bedrijf veranderen. Je ervaart meer tijd, geld en vrijheid in je leven. Maar hoe pas je dit toe? En hoe werkt het?

Waarom wil je een schaalbaar verdienmodel creëren?

Het antwoord is super simpel: een schaalbaar verdienmodel geeft je meer vrijheid. Je maakt één keer informatie en daar kun je vervolgens jaren ‘op teren’.

In de video leer je hoe jij een schaalbaar verdienmodel ontwikkelt voor je online bedrijf. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Schaalbaar verdienmodel voorbeeld: online memberships

Met online ondernemen kun je het zo gek niet verzinnen of je kunt er wel een schaalbaar verdienmodel aan koppelen. Zo kun je online trainingsprogramma’s ontwikkelen, je storten in de wereld van affiliate marketing of online memberships creëren.

Dit laatste voorbeeld zal ik gebruiken om uit te leggen hoe je een schaalbaar verdienmodel creëert in je online bedrijf. Ik vind online memberships een mooi voorbeeld omdat het één groot extra voordeel heeft: je kunt een maandelijks stabiel inkomen voor jezelf creëren. Hier vind je nog 4 tips om snel een passief inkomen online te genereren.

Netflix, Spotify en Hello Fresh zijn hier mooie voorbeelden van. Maar ook ZZP’ers kunnen vrij eenvoudig een membership opstarten. Ben je goed in fotograferen? Maak video’s over fotografie en verkoop het als een online abonnement.

Het grootste voordeel van een schaalbaar verdienmodel

Stel je voor je bent een fotograaf en richt een membership op waarin leden toegang krijgen tot al je content. Ze betalen hier maandelijks 10 euro voor. Dit is dus én super goedkoop én jij weet wat je iedere maand aan inkomsten ontvangt.

In het begin lijkt dit niet nog niet zoveel. Maar er gebeuren een paar dingen die je veel vrijheid in de toekomst gaan geven:

  1. Je hoeft geen tijd meer te stoppen in het maken van producten. Wanneer het product eenmaal staat, staat het. Je kunt het product telkens blijven verbeteren maar dit kost veel minder tijd dan nieuwe producten maken.
  2. Het maandelijks inkomen wordt steeds hoger. Zodra je meer leden krijgt stijgt je maandelijks inkomen terwijl je dus niet meer uren hoeft te werken.

Voor online ondernemers is dit een perfect voorbeeld van een schaalbaar verdienmodel. Je steekt één keer veel tijd in je product, daarna doe je de marketing en maak je gebruik van de voordelen van een schaalbaar verdienmodel. En dat is: meer geld verdienen zonder daar meer uren in te hoeven steken.

Wat voor schaalbaar verdienmodel kun jij creëren?

Het voorbeeld van de online memberships is slechts één voorbeeld. Je kunt hetzelfde creëren met andere type verdienmodellen zolang het maar online is. Wat past bij jou? Werk jij al aan het creëren van schaalbare verdienmodellen?

Een schaalbaar verdienmodel creëren mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel