Slik die Kikker voor een Productieve Dag

Slik die kikker van Brian Tracy gaat over individuele productiviteitsverbeteringen. Hoe begint jouw werkdag? Waar begin je mee? Weet jij al waar je mee begint voordat je überhaupt begonnen bent? Begin jouw dag bewuster, productiever en met meer focus met de volgende tip:

Slik die kikker!

Brian Tracy beschrijft in zijn boek ‘Eat that frog’, Nederlandse vertaling is Slik de Kikker, de belangrijkste tip voor productiviteit. Volgens hem moeten we aan het begin van de dag ‘een levende kikker eten’.  Wat hij hier precies mee bedoeld? ‘Het eten van een levende kikker’ staat in zijn boek synoniem voor jouw moeilijkste taak van de dag. Een taak waar jij enorm tegenop ziet om deze te doen. Tracy geeft als tip om de dag te beginnen met de taak waar jij het meest tegenop ziet, de levende kikker dus. Niet alleen om van de zwaarste taak af te zijn, maar ook om energie en momentum te creëren voor de rest van de dag:

1 Momentum

Er ontstaat momentum. Hoe voel jij je als een moeilijke taak is opgelost? Ik weet niet hoe dat bij jou is, maar het geeft mij een heerlijk gevoel. En met dit heerlijke gevoel werk ik de rest van de dag productiever dan anders!

2 Meer rust

De moeilijkste taak is gedaan. Daar hoeven de hersens dus niet meer over na te denken! Dit geeft voor de rest van de dag rust in het hoofd. Heerlijk!

3 Uitstelgedrag

Beginnen met de moeilijkste taak is uitstel van executie. Het moet toch gedaan worden! Hoe later op de dag, hoe meer je er tegenop begint te zien. Het gevolg is dat je wel een dagje later gaat beginnen…… Of nog een dagje…. Meteen doen dus!

Tip van de week: slik die kikker!

Volgens Tracy moeten we eerst de levende kikker opeten voordat we aan andere werkzaamheden beginnen. Mocht je het boek willen lezen, dan kun je Eat That Frog ook in het Nederlands lezen onder de naam Slik die Kikker. Of zoek een samenvatting in pdf formaat.

Welke kikker slik jij vandaag door?

Meer productiviteitstips


Boekentip Artikel