Snel afgeleid door gedachten? Hou het simpel!

Snel afgeleid door gedachten? Dan ben je lang niet de enige! Tegenwoordig is het moeilijker en lastiger dan ooit om meer focus te houden. Dus hoe kun je dat wel doen? Wat werkt wel en niet goed?

Waar word jij snel door afgeleid?

Het is goed om – voordat je met mogelijke tips aan de slag gaat – eerst te kijken waardoor je zoveel wordt afgeleid. Zijn het e-mails? Whatsapp berichten? Gaat de telefoon de hele dag af? Of is het iets anders? En zo ja, wat is dat dan?

In de video leg ik uit hoe jij jouw gedachten kunt trainen om minder snel afgeleid te worden. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie over persoonlijke ontwikkeling.

.

Wat ik leerde van één van mijn deelnemers

Afgelopen week gaf ik een online masterclass over doelen stellen en focus houden. Aan het einde van deze masterclass vroeg ik de deelnemers wat hun grootste inzicht was.

En één van de deelnemers had een antwoord waar we allemaal iets van kunnen leren. Hij zei het volgende: ‘Leroy, mijn grootste inzicht is dat ik minder doelen moet stellen’. Ik dacht bij mezelf: ‘WOW!’

Wat een mooi inzicht. Juist door minder doelen te stellen krijg je meer focus. Sterker nog. Als je slechts 1 doel hebt, gaan je gedachten ook naar dit ene doel uit.

Snel afgeleid door gedachten? Schrap doelen uit je leven. Beperk het aantal doelen tot een maximaal aantal doelen waarvan jij denkt: ‘dit kan ik wél aan’ in plaats van ‘ik moet nog zoveel doen!’

Hoe je dit doet leer je onder andere met de Fantastische focus op 1 doel formule.

.

De 5% actieregel

Over het algemeen kiezen we er vaak voor om een heleboel taken op één dag te doen. Met als gevolg dat we aan het einde van de dag moe thuiskomen.

Je hebt het gevoel heel veel gedaan te hebben, maar wat precies, dat blijft onduidelijk. Zo eindig je de dag met een onvoldaan gevoel.

Misschien heb je wel 100 taken voor 5% afgerond. Wat er op neerkomt dat je niets hebt afgerond. Het kan veel meer rust geven als je 1 taak voor 100% afrond.

Bovendien leidt dit – zeker op de lange termijn – tot veel meer rust en voldoening. In het eerste geval blijft de to do lijst even groot. Bij het tweede geval kun je er in ieder geval één ding afhalen!

Afleidende gedachten de baas worden

Ben jij ook snel afgeleid door gedachten? Probeer alles voor jezelf te versimpelen. Maak het niet moeilijker dan het is. Werk aan één doel tegelijk. Plan bijvoorbeeld twee uur in om één taak af te ronden.

Focus je in die twee uur op die ene taak. Daarna mag je weer ‘gewoon wat aanrommelen’ als je dat wilt. Wat voor verschil zou een dagelijkse actie als ‘2 uur 100% focus houden op 1 doel’ voor jou kunnen hebben?

Afleidende gedachten de baas worden mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel