Snel uit je hoofd komen en meer gedaan krijgen met minder

Snel uit je hoofd komen. Het is voor de één heel makkelijk om te doen waar een ander er de grootste problemen mee lijkt te hebben. Hoe kom je snel uit je hoofd? Hoe stop je met piekeren en twijfelen aan jezelf? Zodat je meer gedaan krijgt met minder?

Snel uit je hoofd komen

Soms zou het fijn zijn om even helemaal geen gedachten te hebben. Niet continu te moeten denken dat je nog van alles moet doen. Of alleen maar aan het denken en dromen bent in plaats van actie ondernemen.

In de video leg ik uit hoe je snel uit je hoofd komt en meer gedaan krijgt met minder. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inzichten.

.

De nummer 1 tip om uit je hoofd te komen

De afgelopen jaren heb ik veel verschillende technieken geprobeerd om zelf snel uit mijn hoofd te komen zodat ik meer gedaan krijg. En mijn nummer 1 methode is super simpel: schrijven!

Als ik bijvoorbeeld nu – tijdens het schrijven van dit artikel – een idee krijg dan schrijf ik deze direct op. Zo is die gedachte direct uit mijn hoofd. Mijn brein weet dat het daar niet meer aan hoeft te denken omdat het ergens staat opgeschreven.

Het is belangrijk dat je voor jezelf weet wat dit ‘ergens’ betekent. Is het op een kladblok? Een Excel-bestand? Ik ben er een groot voorstander van om alles op één plek te noteren. Persoonlijk doe ik dit op mijn mobiel aangezien ik niet altijd een kladblok bij me heb als ik aan het wandelen of reizen ben.

Als ik een idee dan later weer nodig heb hoef ik alleen maar in mijn mobiel te kijken. Voor meer specifieke taken en projecten gericht op mijn business gebruik ik een ideeënboek. Hier schrijf ik gedachten en ideeën op waar ik nu geen tijd voor heb maar waar ik later wel iets mee wil doen.

Voorbeelden: een boek schrijven, nieuw online programma maken, specifiek webinar voorbereiden, retreats organiseren enzovoort. Hoe ik dit precies doe leg ik uit in mijn ideale productiviteitssysteem.

.

Wat je doet als de nummer 1 tip niet voldoende is

Het kan zijn dat dit onvoldoende voor je is. Nog steeds zitten er allerlei gedachten in je hoofd. Maak je geen zorgen. Dit heb ik ook nog regelmatig, en volgens mij is dit heel normaal. Wat ik dan doen? Schrijven!

Ik schrijf dan echter niet een paar dingen op. Nee. Ik pak dan echt de tijd om bijvoorbeeld 15 of 30 minuten te schrijven. Als het om een groot project gaat waar ik maar aan blijf denken, dan ga ik brainstormen en een strategie uitschrijven van hoe ik dat project wil aanpakken.

Schrijven geeft me direct meer rust, overzicht en ruimte. Ik weet nu hoe ik dit project wil aanvliegen, hoeveel tijd ik ervoor nodig heb en wat ik ervoor moet doen en laten. Een andere geweldige techniek die ik gebruik is de ‘Fantastische focus op 1 ding formule’.

Snel uit je hoofd komen in de praktijk

Ik ben me ervan bewust dat mijn technieken kinderachtig simpel lijken. En dat zijn ze ook. Maar daarmee nog niet makkelijk om toe te blijven passen. Wil jij de technieken structureel in je dagelijks leven blijven toepassen? Wees dan niet te streng voor jezelf en start klein.

Snel uit je hoofd komen en meer gedaan krijgen in minder tijd mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel