Stap In Je Grootsheid – Tony Robbins (boekrecensie)

Stap In Je Grootsheid boekrecensie. Hoe haal je het maximale uit jezelf? En hoe kun je nog beter met jezelf communiceren om het beste uit jezelf te halen? Vandaag bespreek ik het boek Stap In Je Grootsheid door Tony Robbins met je en hoe dit boek je wel of niet kan helpen bij deze vragen!

Stap In Je Grootsheid

Ben jij iemand die altijd het maximale uit zichzelf wil halen? Altijd wil blijven groeien? Omdat je diep van binnen weet dat er eigenlijk geen andere manier is om écht voluit te leven? Dan zijn de boeken van Tony Robbins zeker een aanrader en zo ook het boek Stap In Je Grootsheid.

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek Stap In Je Grootsheid (Engels: Awaken The Giant Within). Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inzichten.

.

Hoe stap je in grootsheid?

Stap In Je Grootsheid van Tony Robbins (de Nederlandse vertaling van het boek Awaken The Giant Within) gaat over het versterken van je persoonlijke groei en communicatievaardigheden. En meer specifiek over hoe je meer controle krijgt over jouw leven. Als boekreview deel ik hieronder mijn 3 belangrijkste persoonlijke ontwikkeling inzichten met je.

Inzicht 1: Goede vragen stellen

Tony Robbins is een meester in de goede vragen stellen, en hij vraagt jou in het boek hetzelfde te doen. Wat wil je écht met je leven? Wat is de nummer 1 skill waar jij de allerbeste in wilt worden? Waarom wil je die skill leren? Wat voor impact gaat die skill maken over 1, 5 en 10 jaar als je die nu gaat ontwikkelen?

Alleen al door dit soort vragen te stellen onderscheid jij je denkpatroon van het merendeel van de mensen, aldus Tony Robbins. Deze vragen zorgen voor meer focus op je drijfveren, doelen en dromen. En daarmee ook op hoe je in het leven staat.

In het artikel ‘De 3 krachtigste mindset technieken die vrijwel niemand toepast’ geef ik meer voorbeelden en tips om het beste uit jezelf te halen.

.

Inzicht 2: Modelleren

Naast goede vragen stellen is Tony Robbins een meester in het modelleren. Modelleren is een vaardigheid die vanuit de NLP komt. Het is niets anders dan mensen – die al doen wat jij wilt doen –kopiëren om dezelfde resultaten te krijgen.

Natuurlijk ga je niet alles kopiëren. Je kopieert vooral hun manier van denken en handelen. Wat doen zij anders dan anderen? Wat maakt hun succesvol? Wat voor gewoontes hebben zij ontwikkeld?

Stel je voor dat jij meer overtuigingskracht wilt hebben. Onderzoek dan de top 3 mensen waarvan jij vindt dat ze extreem overtuigend zijn in wat ze doen. Lees hun boeken, bekijk de video’s, volg hun trainingen en kopieer hun gedrag. Zo kun jij ook razendsnel meer overtuigingskracht krijgen!

Inzicht 3: Boeken lezen

Naast de eerste twee inzichten kun je ook razendsnel groeien door de beste boeken te lezen over een onderwerp waar jij meer over wilt weten. Wil jij rijk worden? Bestudeer rijkdom. Wil jij gezonder leven? Bestudeer gezondheid. Enzovoort.

We leven in een tijdperk waarin vrijwel alle informatie beschikbaar is. Gebruik het. Het mooie van boeken is ook dat de auteurs vaak al tientallen jaren ervaring hebben opgedaan. Die tientallen jaren ervaring kun jij in een paar uur van hun leren. Zeker als je die kennis direct in de praktijk brengt!

Samenvatting en boekrecensie Stap In Je Grootsheid

Tja, wat moet ik nog over dit boek zeggen? Ik vind dat iedereen die het beste uit zichzelf wil halen de boeken van Tony Robbins zou moeten lezen. Zeker zijn eerste twee boeken over persoonlijke ontwikkeling: Stap In Je Grootsheid en Je Ongekende Vermogens.

Ook hier geldt dat als je – zoals met meer boeken – door het Amerikaanse tintje heen kijkt er heel veel waardevolle informatie in staat. En ja, het zijn allemaal dingen die je waarschijnlijk al weet. Maar pas jij alles al toe?

Ik ben er een groot voorstander van om een boek niet alleen te lezen maar vooral ook te bestuderen. Bestuderen is actiever en gericht op het toepassen van het boek. Omcirkel één oefening die je wilt doen en ga die de komende 30 dagen eens toepassen.

Stap In Je Grootsheid toepassen in de praktijk

De strategieën uit het boek Stap In Je Grootsheid toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel