Stoppen met piekeren: de magische methode om piekeren te verminderen

Stoppen met piekeren kan moeilijk zijn. Je blijft maar over van alles en nog wat nadenken terwijl je dat liever niet doet. Er ontstaat veel onrust in je hoofd. Hoe kun je stoppen met piekeren? In dit artikel de magische methode om dit te doen!

Piekeren en stress ervaren

Veel piekeren levert ook veel stress op. Dat begint mentaal in je hoofd, maar als dit lang genoeg duurt gaat dit ook fysiek een rol spelen. Beiden bij elkaar kunnen ervoor zorgen dat die stress zo hoog wordt dat je bijvoorbeeld in een burn-out of depressie terechtkomt.

In de video deel ik tips hoe jij kunt stoppen met piekeren. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Het 3 stappenplan om te stoppen met piekeren

Wil jij piekeren verminderen of zelfs afleren? Dan is je eerste doel om ‘’uit je hoofd’’ te komen en meer ‘’in je lichaam’’ te komen. De volgende 3 stappen kunnen je hierbij helpen.

Stap 1: Schrijf je gedachten op papier

De eerste stap om uit je hoofd en in je lichaam te komen is door je gedachten op papier te zetten. Schrijf alles op waar je over piekert. Geef het een fysieke plek. Vanuit die plek kun je met meer overzicht naar je gedachten kijken.

Hoe meer je piekert des te meer en vaker je wilt schrijven. Het is belangrijk dat je hier vaste momenten voor plant zodat je ook echt gaat schrijven (en dit niet vergeet). Versterk je mindset met deze 3 krachtige oefeningen.

.

Stap 2: Kies waar je wilt beginnen

Vervolgens kun je na het schrijven zien over welke zaken je piekert. Wat blijft er maar terugkomen? Wat zijn de ‘’problemen’’? Het probleem is vaak niet het echte probleem, maar het feit dat je geen actie onderneemt is dat wel.

Kies dus één probleem en maak daar een plan voor. Je hoeft niet alle problemen en gedachten in je hoofd in één keer op te lossen. Start klein, maak een plan en onderneem actie.

Stap 3: Kom fysiek in actie

Een gevolg van teveel in je hoofd zitten is dat je fysiek niet in beweging komt. Je voelt die energie niet. De kunst is om dit juist wél weer te gaan doen. Maak de stap die je wilt zetten daarom zo klein dat je wel actie moet ondernemen. Overwin je uitstelgedrag en kom in actie met deze 17 tips.

Stoppen met piekeren in de praktijk

Piekeren verminderen doe je niet zomaar. Juist het fysiek in beweging komen terwijl je veel piekert kan een enorme uitdaging zijn. Daarom is het zo belangrijk om kleine doelen voor jezelf te stellen. Voelt het te groot? Dan onderneem je al geen actie meer.

Stoppen met piekeren mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel