Stoppen met uitstellen? Doe dit!

Stoppen met uitstellen zou voor veel mensen fantastisch zijn. Toch is dit heel lastig of misschien wel niet eens mogelijk. Iedereen stelt weleens iets uit. Maar wat kunnen we wel doen? En hoe leer jij jezelf te stoppen met uitstellen?

Is dit het grootste probleem van uitstelgedrag?

Uitstelgedrag komt voort uit een gebrek aan tijd. We willen teveel in te weinig tijd doen. En juist doordat we dat willen komt er niets meer uit onze handen.

In de video leer je hoe jij kunt stoppen met uitstellen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Overwin je uitstelgedrag in 1 minuut

Wil je echt stoppen met uitstellen? Zodat je meer actie onderneemt en doelen bereikt? Dat kan heel simpel met de 1 minuutactie. Dit is een actie die niet perse 1 minuut hoeft te duren. Het kan ook langer zijn.

De 1 minuutactie is een hele kleine positieve actie die je elke dag zet in de richting van je belangrijkste doel. Deze actie kan enorm helpen voor het geval je tegen een bepaalde taak op ziet.

Bijvoorbeeld het schrijven van een blog. Je weet dat het moet gebeuren maar hebt er geen zin in. In deze situatie kun je tegen jezelf zeggen dat je er slechts 1 minuut aan hoeft te werken. En op dat moment gebeurt er iets bijzonders.

Ten eerste stel je nooit meer iets uit omdat je het minimaal 1 minuut doet. Ten tweede is de kans ontzettend groot dat je daarna ook nog doorgaat. Je had alleen even dat kleine zetje in de rug nodig om te starten!

Wil je nog meer tips om te stoppen met uitstellen? Pas deze 7 super simpele anti-uitstel technieken toe!

Van kleine acties naar grote doelen

Hoe meer je werkt met de 1 minuutactie des te meer het in je voordeel gaat werken. Kleine acties leveren kleine successen op. Door die successen krijg je meer zelfvertrouwen. En met dat zelfvertrouwen kun je grotere acties ondernemen. Zo ontstaat er een sneeuwbaleffect.

Stoppen met uitstellen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel