De beste strategie om doelen te bereiken

Strategie om doelen te bereiken? Iedereen gebruikt een andere strategie. Maar wat werkt nu wel en niet goed? Kortom: wat is de beste strategie om doelen te bereiken?      

Strategie verbeteren voor doelen stellen

Hoe stel jij jouw doelen? Heb jij een heldere strategie om doelen te bereiken? Of ‘doe je maar wat’? Een duidelijke strategie kan je enorm helpen om doelen sneller en effectiever te bereiken.

In de video leg ik de – in mijn ogen – beste strategie om doelen te bereiken uit. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

De grote kleine strategie om doelen te bereiken

De grootste – en tegelijkertijd kleinste – strategie om doelen te bereiken is de strategie van kleine stapjes zetten. Die kleine stapjes noem ik zelf 1 minuutacties. Je zou bij deze strategie aan de volgende voorbeelden kunnen denken:

  • Wil jij jouw bedrijf laten groeien? Schrijf vandaag 1 blog of maak 1 video.
  • Wil jij meer afvallen? Stop met 1 snoepje minder eten per dag.
  • Wil jij vroeger opstaan? Start met 1 minuut eerder opstaan.

Hou je acties dus extreem klein. Lukt het niet om 1 blog te schrijven vandaag? Maak het dan nog kleiner. Neem jezelf voor om bijvoorbeeld 1 alinea te schrijven. Lukt dit ook niet? Bedenk dan hoe je het nog kleiner kunt maken.

Misschien kun je beginnen met 1 zin of 1 quote voor bijvoorbeeld je social mediakanaal. Ook dit zijn kleine stappen in de goede richting. De kracht van stapelen is een ontzettend mooi voorbeeld van hoe kleine stapjes tot grote resultaten kunnen leiden.

.

Hoe meer je die kleine stapjes zet des te groter de resultaten op de lange termijn zullen worden. Ben jij klaar om die kleine stapjes consistent te zetten? Of twijfel je er nog over? En zo ja, wat is de reden dat je nog twijfelt?

Toepassen van de juiste strategie om doelen te bereiken

De praktijk – en daarmee de toepassing – van de 1 minuutstrategie is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is belangrijk om klein te starten. Hou het simpel voor jezelf.

En stel jezelf bij iedere vorm van uitstelgedrag af, hoe kan ik mijn actie nog kleiner maken? Zodat ik uiteindelijk wel actie onderneem?

Doelen bereiken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel