Succesvol online ondernemen, hoe doe je dat?

Succesvol online ondernemen, wie wil dat nu niet? Met online ondernemen heb je alle vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt. Maar hoe doe je dat precies? Succesvol online ondernemen?    

Wat is online ondernemen? (+ betekenis)

Online ondernemen is een vorm van ondernemerschap waarbij je met je eigen bedrijf geld via het internet verdiend. Wanneer je honderd procent aan online ondernemen doet, dan heb je de volledige vrijheid om te werken waar, wanneer en met wie je maar wilt.

In de video leg ik uit wat de belangrijkste vaardigheid is voor succesvol online ondernemen. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Hoe kun je het beste online ondernemen?

Voor succesvol online ondernemen gelden andere regels dan voor ‘’normaal’’ ondernemen. Zo ben je met een online bedrijf nog veel meer op jezelf aangewezen dan met een fysiek eigen bedrijf. Je spreekt minder mensen offline en meer online.

Online ondernemen is de toekomst. Steeds meer mensen hebben de behoefte aan meer vrijheid in hun werk en leven. Online ondernemen voldoet aan deze behoeftes.

Om dit succesvol te doen, heb je een paar belangrijke vaardigheden nodig. Veel zal afhangen van je eigen motivatie, zelfstandigheid, zelfdiscipline en doorzettingsvermogen.

De belangrijkste vaardigheid voor succesvol online ondernemen

Om met kop en schouders boven andere online ondernemers uit te steken heb je één vaardigheid nodig: discipline. Dit is voor elke ondernemer handig om te hebben, maar zeker voor de online ondernemer.

Met je eigen internetbedrijf heb je namelijk honderd procent vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je maar wilt. Werken vanuit Bali, Barcelona of gewoon in Nederland. Om je online business staande te houden heb je discipline nodig. Ontdek hoe je meer discipline krijgt in slechts 1 minuut.

De discipline om op te staan en aan het werk te gaan. Maar ook de discipline om af en toe te stoppen met werken en genieten van het geweldige beroep dat je voor jezelf hebt gecreëerd.

Daarnaast heb je als online ondernemer veel minder verplichtingen, afspraken en hoef je nergens naartoe te rijden. Dat zijn grote voordelen, maar tegelijkertijd ook valkuilen om helemaal niets te doen!

succesvol online ondernemen voorbeelden ideeen online cursus verdienmodellen

.

Hoe ik begon met online ondernemen

Vanaf de oprichting van mijn eigen bedrijf wist ik dat ik alles online wilde doen. Daar had ik een paar belangrijke redenen voor:

  • Geen reistijd
  • Zelfstandig werken zonder afleidingen van anderen
  • Volledige vrijheid om overal te wereld te werken
  • De mogelijkheid hebben om werken en reizen fulltime te combineren
  • Online ondernemen als onderdeel van mijn ideale leefstijl toepassen

Iedere online ondernemer begint met een website. Zo begon ik dus ook. Ik bouwde mijn eigen website. Mocht je dit willen uitbesteden, dan raad ik je aan om dit website platform te gebruiken.

Na de website begon ik met het creëren van content en bouwde ik ook mijn eerste online membership programma: het VIP Coachingsprogramma van de 1 Minuut Community.

Na het verkopen van memberships ging ik ook losse online programma’s verkopen en 1-op-1 videocoaching aanbieden. Mijn advies is om zeker in het begin de nadruk te leggen op het maken van content én focus te houden op het verkopen van één product.

Heb je een methode gevonden waarbij je product goed verkoopt? Dan kun je altijd daarna naar extra mogelijkheden kijken!

.

Het creëren van een schaalbaar verdienmodel

Het grote voordeel van online ondernemen is dat online bedrijven vrijwel altijd makkelijk kunnen opschalen. Of je nu één of tien online programma’s verkoopt, dat maakt voor je tijd bijna niets uit!

Zo kun je dus ook duizende programma’s verkopen zonder dat je hier meer klantenservice in hoeft te steken. Dit is één van de grootste kansen binnen het online ondernemen. Met een goede online business strategie kun je dus tegelijkertijd minder werken en toch meer geld verdienen.

In de video hieronder deel ik mijn inzichten en tips over het creëren van een schaalbaar verdienmodel met je. Hoop dat dit waardevol voor je kan zijn!

.

Online ondernemen + discipline = sneeuwbaleffect

Wanneer je voldoende discipline hebt, dan ga je snel merken dat je ontzettend hard groeit. Misschien nog niet direct in omzet. Wel in persoonlijke groei.

Met discipline kun je consistenter werken. En die consistentie komt bij het publiek aan. Hoe consistenter je bent des te eerder je grote resultaten gaat behalen. Wees dus consistent. Plaats elke dag een blog, elke week een video en zeg tegen je volgers wanneer zij een nieuw blog/video mogen verwachten. Zo bouw je geloofwaardigheid op!

Na verloop van tijd ga je ook zien dat alles veel sneller en beter gaat. Het duurt geen uren meer om een blog te schrijven, maar nog slechts 30 minuten. En zo kun je dus nog veel sneller en meer produceren. Lees hier mijn 4 gouden tips om een online passief inkomen op te bouwen.

succesvol online ondernemen voorbeelden ideeen online cursus verdienmodellen 2

.

Online ondernemen ideeën toepassen in de praktijk

Kijk jezelf dus eens in de spiegel en kijk hoe het staat met jouw discipline. Hoe gedisciplineerd ben jij? Hoeveel structuur heb je? Hoe consistent ben je? En is dit in lijn met de leefstijl die jij wilt creëren? Deze vragen kunnen je helpen om meer richting te geven voor succesvol online ondernemen!

Succesvol online ondernemen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel