The Compound Effect boekrecensie: van klein naar groot – Darren Hardy

The Compound Effect boekrecensie. Wil jij weten hoe succesvolle mensen zich onderscheiden van niet succesvolle mensen? En hoe jij met kleine stapjes tot grote resultaten komt? Vandaag bespreek ik het boek The Compound Effect door Darren Hardy met je en hoe dit boek je wel of niet kan helpen bij deze vragen!

De kracht van stapelen

The compound effect is niets anders dan de kracht van stapelen. Door dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks kleine consistente stappen te zetten kun je enorme resultaten bereiken. The Compound Effect is een persoonlijke ontwikkelingsboek gericht op consistenter en gedisciplineerder worden zodat jij op elk gebied van jouw leven kunt excelleren.

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek The Compound Effect. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inzichten.

.

Hoe werkt The Compound Effect?

The Compound Effect van Darren Hardy (op moment van schrijven nog niet in het Nederlands verkrijgbaar) gaat over het versterken van je mentale kracht. En meer specifiek over de kracht van kleine stapjes zetten. Als boekreview deel ik mijn 3 belangrijkste persoonlijke ontwikkeling inzichten met je.

Inzicht 1: The magic penny

Uit het boek is mij één verhaal heel erg bijgebleven. Het verhaal van the magic penny. Stel je voor dat jij zou mogen kiezen tussen nu 3 miljoen euro krijgen of 1 cent ontvangen die je 31 dagen achter elkaar mag verdubbelen. Wat zou jij dan kiezen?

Laten we zeggen dat jij voor die 3 miljoen gaat en een vriend van je voor de 1 cent. Op dag 5 heeft je vriend 16 cent, en jij hebt 3 miljoen. Op dag 10 heeft hij 5,12 euro en jij nog altijd 3 miljoen. Vanaf dag 20 heeft je vriend slechts 5.243 euro. En jij? Jij hebt nog steeds 3 miljoen.

Dan komt echter de grootste groei van die ene cent. Op dag 31 heeft je vriend 10.737.418,24 euro (een dikke 10 miljoen) tegenover jou 3 miljoen!

In dit voorbeeld zie je waarom consistentie zou belangrijk is. Op dag 29 heeft je vriend 2,7 miljoen. Nog altijd minder dan die 3 miljoen. Pas op de laatste dagen gaat de overwinning naar je vriend toe.

Dit is een heel voorbeeld van wat er gebeurt als je vooral voor de korte termijn kiest in plaats van de lange termijn. En het mooie aldus Darren Hardy? Dit voorbeeld is op alle facetten van jouw leven van toepassing. De Magie Van 1 Minuut is een geweldige methode om the compound effect in de praktijk te brengen.

Inzicht 2: Het 3 vrienden principe

Blijkbaar werd ik geraakt door de verhalen uit het boek want mijn tweede inzicht komt ook voort uit een verhaal. Darren Hardy heeft het in The Compound Effect over drie vrienden die allemaal precies 50.000 euro per jaar verdienen, hetzelfde soort huwelijk hebben en ook dezelfde gezondheid:

  1. Vriend 1 heet Larry. Hij is gelukkig en verandert verder niets aan zichzelf.
  2. Vriend 2 heet Scott. Hij maakt elke dag hele kleine positieve veranderingen in zijn leven. Hij begint elke dag 10 pagina’s te lezen uit inspirerende boeken en beweegt elke dag minimaal 30 minuten.
  3. Vriend 3 heet Brad. Hij maakt een paar andere keuzes. Zo kocht hij een televisie zodat hij meer kon kijken naar zijn favoriete programma’s. Hij drinkt elke week één extra biertje. Verder doet hij geen gekke dingen. Brad wil gewoon een beetje lol maken in zijn leven.

Vervolgens gebeurt er iets opmerkelijks (of juist niet). Na vijf maanden is er geen merkbaar verschil tussen de drie vrienden. Larry blijft doen wat hij altijd deed. Scott blijft zijn 10 pagina’s lezen. En Brad blijft genieten van de dingen die hij doet. Na een jaar is er nog steeds geen merkbaar verschil. Maar na twee jaar komen de eerste verschillen naar boven.

Larry is hetzelfde gebleven, maar haalt steeds wat minder energie uit het leven. Scott is afgetraind, verdient meer geld en heeft een gelukkig huwelijk opgebouwd. Brad vecht vooral met zichzelf. Hij is 20 kilo aangekomen, vind zijn werk niet meer leuk en ook zijn relatie loopt niet meer zo lekker.

Je begrijpt natuurlijk dat dit een heel generalistisch voorbeeld is, en toch ook weer niet. De waarheid is dat het wel ongeveer zo werkt. Het belangrijkste van alles? De kracht die kleine stapjes hebben met de focus op de lange termijn in plaats van de korte termijn!

Inzicht 3: Winnaars zijn trackers

Darren Hardy is een groot voorstander van het meten van alles wat je doet (als je tenminste iets wilt veranderen!). Wil je meer discipline? Consistenter leven? Meer geld verdienen? Gezonder leven? Dan moet jij je doelen gaan bijhouden!

Als jij je business wilt laten groeien, dan moet je elke dag meten wat je hebt verdiend en wat je de volgende dag gaat doen om meer te verdienen. Nog belangrijker is om het proces te gaan ‘tracken’. Het grote voordeel hiervan is dat je invloed hebt op het proces, en minder op het resultaat.

Als je vandaag vijf potentiële klanten belt, dan kan het zijn dat je er direct twee klanten uithaalt. Maar een volgende dag kan het zijn dat je uit die vijf gesprekken helemaal geen klant haalt. Waar het omgaat is dat je die belletjes doet. That’s it. De resultaten komen dan vanzelf. Meer is het niet!

Samenvatting en boekrecensie The Compound Effect

Het zal je niet verbazen dat ik helemaal achter het gedachtegoed van de The Compound Effect sta. Deze manier van denken lijkt veel op De Magie Van 1 Minuut. Verder vind ik de twee verhalen uit de eerste twee inzichten mooi omschreven en praktisch goed toepasbaar.

Wat voor impact zou het op jouw leven maken als jij een paar kleine dagelijkse dingen ging veranderen? Net een keertje extra ging sporten? Of elke dag een paar minuten uit een boek leest? Waar zou jij dan over een paar jaar staan?

Mensen vragen mij weleens hoe ze consistenter en succesvoller kunnen worden. Volgens mij is DIT (The Compound Effect toepassen) de manier!

The Compound Effect toepassen in de praktijk

De methodes en strategieën uit The Compound Effect toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel