The Master Key System Boekrecensie – Charles Haanel

The Master Key System Boekrecensie is geschreven door Charles Haanel. Dit boek richt zich volledig op visualisatie en hoe je dit kunt gebruiken om persoonlijke doelen sneller te bereiken.

Een boek over visualiseren

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek The Master Key System. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips, inzichten en boekrecensies.

.

Mijn 3 belangrijkste inzichten uit The Master Key System

Het boek is – op het moment van schrijven – helaas nog niet in het Nederlands verkrijgbaar. In deze Nederlandse boekreview deel ik mijn 3 belangrijkste inzichten met je:

Inzicht 1: De kracht van visualisatie op je mindset

Visualiseren heeft een krachtige uitwerking op je mentale kracht en mindset. In het boek schrijft Charles Haanel over een ‘’mental house cleaning’’. Dit kan al heel simpel beginnen met minder negatief nieuws toelaten en die tijd besteden aan iets inspirerends en positiefs.

Elke gedachte die je toelaat is van invloed op je mindset. Met visualisatie kun je meer positieve gedachten oproepen. Hoe vaker je dit doet des te sterker het wordt. Meditatie is bijvoorbeeld één van de mentale technieken die hier goed voor werkt.

Wil je mentaal sterker worden? Check dan deze 5 praktische tips!

Inzicht 2: Verander je gewoontes

Één van de krachtigste manieren om visualiseren in te zetten is voor het veranderen van je gewoontes. Heb jij je ooit afgevraagd waarom je steeds terugvalt in oud gedrag? Je gaat een paar keer naar de sportschool maar na een paar weken niet meer? Je kijkt een poosje niet meer op social media maar na een paar weken wel weer?

Train jezelf om één gewoonte tegelijk te veranderen. Visualiseer wat het positieve gedrag zou opleveren. Dit versterkt het effect en vergroot de kans dat je wel slaagt in je opzet, aldus Haanel.

Inzicht 3: Train dagelijks met visualiseren

Wil je sneller en effectiever jouw doelen bereiken? Deze 7 visualisatie stappen helpen je om jouw doelen te bereiken. Visualiseer dan zowel in de ochtend als avond jouw belangrijkste doel. Koppel dit ook aan een dagelijkse actie die je wilt ondernemen om dit doel te bereiken.

Samenvatting en boekrecensie The Master Key System

The Master Key System is een boek voor mensen die openstaan voor meditatie en visualisatie. Het is een handleiding om je te helpen bij het bereiken van je persoonlijke doelen.

Ik hou van boeken die één onderwerp behandelen en daar de diept op ingaan. En dit is zo’n boek. Er staan ook nuttige stap voor stap oefeningen in om steeds beter te leren visualiseren.

The Master Key System toepassen in de praktijk

De strategieën uit dit boek toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel