The Miracle Morning Ervaring – Hal Elrod

The Miracle Morning Ervaring is een boek over het ontwerpen van je eigen ochtendritueel. Hoe word je elke ochtend wakker? Moe of energiek? Hoe ziet jouw ideale ochtend eruit? En hoe ontwikkel je het ochtendritueel dat je wilt hebben?

 ‘Hoe je elke dag begint aan je ochtendritueel, bepaalt het niveau van je succes op elk gebied van je leven – Hal Elrod

Snoozen – het is alweer ochtend

De wekker gaat – je wordt er niet blij van. Je snoozed één, twee of zelfs drie keer. Je zucht nog eens diep, en verzamelt alle moed bij elkaar. Je bereikt het punt dat je lijf verticaal wordt geplaatst.

Eén been uit het bed. Een tweede been. De dag is begonnen. Pas na de eerste koffiepauze, en na een paar koppen koffie, ben je aanspreekbaar. Dat kan volgens Hal Elrod ook anders.

In de video geef ik mijn Nederlandse samenvatting + 3 grootste inzichten uit het boek The Miracle Morning. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Wie is Hal Elrod?

Op 3 december 1999 krijgt Hal Elrod op 20-jarige leeftijd een zwaar auto ongeluk. Zijn lichaam was verwoest en hij was 6 minuten klinisch dood. Wonder boven wonder herstelt hij, maar hij verloor wel zijn kortetermijngeheugen.

Hij krabbelt zichzelf op. Door zijn bijna dood ervaring ging hij intenser leven. Elrod ging zichzelf nieuwe doelen stellen. Zo verdubbelde hij binnen een jaar tijd zijn inkomen en schreef hij zijn eerste bestseller.

Alles lijkt op rolletjes te lopen. Totdat de crisis uitbreekt. Door de economische crisis raakte hij in 2008 diep in de schulden. Met een zware depressie als gevolg. Dit keer was er niemand die hem hielp. Of het moet The Miracle Morning ervaring zijn geweest…..

The Miracle Morning ervaring

Een podcast van Jim Rohn schudde hem wakker. Jim Rohn had een mooie uitspraak in zijn podcast.

‘Je succesniveau zal zelden hoger zijn dan het niveau van je persoonlijke ontwikkeling, want succes is iets wat je aantrekt door de persoon die je wordt.’

Opeens viel het kwartje bij Hal Elrod: hij had zich niet ontwikkelt tot de persoon om het succesniveau dat hij wilde bereiken aan te trekken.

Hij had twee uitdagingen om zijn succesniveau te verhogen:

 1. Tijd vrijmaken. Het enige moment van vrije tijd was een uur eerder opstaan dan hij normaal deed. Om 5:00 in de ochtend.
 2. Doen wat het meeste effect heeft. Hij schreef de zes dingen op die de snelste impact zouden hebben op zijn leven.

Uit zijn zoektocht naar het ‘perfecte’ ochtendritueel is uiteindelijk de bestseller The Miracle Morning ontstaan. In dit boek geeft hij je 6 tips om je ochtendritueel vorm te geven en daarmee je succesniveau te verhogen.

Deze ochtendritueel tips veranderden mijn leven voorgoed.

.

The Miracle Morning regels

Volgens Hal Elrod zijn er een paar regels die je eerst moet instellen voordat je begint met het toepassen van je ochtendritueel:

 1. Sta een uur eerder op dan je nu doet voor de oefeningen;
 2. Zet je wekker aan de andere kant van de kamer;
 3. Maak de dag voordat je begint een dagelijkse planning voor de dag erna;
 4. Zorg voor positieve gedachten voordat je gaat slapen;
 5. Drink een glas water;
 6. Ga tandenpoetsen, gezicht wassen, aankleden en douchen.

The Miracle Morning 6 stappenplan

Nu kun je beginnen met de 6 oefeningen die ieder 10 minuten van je tijd in beslag nemen: de LIFE S.A.V.E.R.S.:

 1. Silence. Besteed tijd en aandacht aan je ademhaling.
 2. Affirmations. Krachtige affirmaties zijn korte positieve zinnen die je gedachten beïnvloeden. Muhammed Ali zei elke dag tegen zichzelf ‘I am the greatest’ om de mindset te creëeren nodig was voor zijn keiharde trainingen. Het bracht hem positieve energie en discipline.
 3. Visualisation. Bij creatief visualiseren maak je een beeld van de dingen die je die dag wilt bereiken. Deze techniek motiveert en helpt je te focussen op de belangrijke dingen.
 4. Exercise. Hardlopen, dansen, yoga of krachttraining. Wat je ook kiest. Het is belangrijk dat je je lichaam in beweging zet om de dag energiek te beginnen.
 5. Reading. Lees elke dag een paar pagina’s uit een motiverend en positief boek. Zelfhulpboeken zijn hier uitstekende voorbeelden van. Je voed jezelf op deze manier met positieve energie. Weet je niet welke boeken je moet lezen? Lees hier de top 10 zelfhulpboeken.
 6. Scribing (writing). Schrijf in je notitieboekje naast je bed waar je dankbaar voor bent, trots op bent en wat je die dag zeker wilt doen.

Grootste voordeel van The Miracle Morning

Het grootste voordeel van The Miracle Morning ervaring vind ik het extra uur tijd dat je besteed aan je persoonlijke ontwikkeling. Hoeveel mensen zijn er wel niet die meer zouden willen mediteren, bewegen, lezen of schrijven, maar niet de tijd vinden om dit te doen?

Met dit boek creëer je die tijd elke dag! En als je dat voor elkaar krijgt, dan ontwikkel je meteen de discipline en een positieve mindset om de rest van de dag te knallen.

The Miracle Morning zelf toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

Wat doe jij om ’s ochtends een frisse start van je dag te hebben? Laat het me hieronder in een reactie weten!

Boekentips artikel