The Science Of Getting Rich samenvatting en boekrecensie – Wallace Wattles (Nederlands)

The Science Of Getting Rich samenvatting en boekrecensie. Dit boek gaat over het bereiken van je doelen met de juiste mindset. Je zou daarmee kunnen zeggen dat dit één van de boeken klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mindset is!

The Science Of Getting Rich Nederlands

Het boek The Science Of Getting Rich – naar het Nederlands vertaald door Michael Pilarczyk – is geschreven door Wallace Wattles. Dit boek wordt gezien als één van de eerste persoonlijke ontwikkelingsboeken en wordt tevens gezien als één van de beste mindset boeken aller tijden. Vooral de basisprincipes van succes en geluk komen hier uitgebreid in naar voren.

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek The Science Of Getting Rich. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips, inzichten en boekrecensies.

.

Mijn 3 belangrijkste inzichten uit The Science Of Getting Rich

Voordat je The Science Of Getting Rich gaat bestellen en lezen wil je natuurlijk eerst een paar dingen weten over het boek. Gelukkig kan dat met deze boekreview ;-). Hieronder deel ik mijn 3 belangrijkste inzichten met je uit dit Nederlandse boek over persoonlijke ontwikkeling en mindset:

Inzicht 1: Begrijp de wetten van het universum

Volgens Wattles is het eigenlijk heel simpel. Wanneer je meer liefde wilt ontvangen, dan moet je eerst meer liefde geven. Wil je meer succes? Dan moet je eerst meer succes aantrekken.

Beide voorbeelden worden ook wel de wetten van het universum genoemd. Ze zijn universeel en ongeschreven, maar iedereen begrijpt dat het zo werkt. Wil je een gezond leven leiden? Dan weten we allemaal dat gezond eten, bewegen en voldoende ontspanning helpen om dit te bereiken.

Klinkt simpel, maar daarmee is het nog niet makkelijk. Alleen al het feit dat zoveel mensen zo snel terugvallen in oud gedrag is hier een goed voorbeeld van. Leven volgens de wetten van het universum is een levenslang leerproces. Zo overwin jij je uitstelgedrag met 17  krachtige acties.

.

Inzicht 2: Alles begint met een gedachte

In veel gevallen zijn we ons onbewust van onze gedachten. Wanneer jij je bewuster wordt van je gedachten ga je ‘’opeens’’ dingen aantrekken waar je anders nooit aan zou denken, aldus Wattles.

Alleen die gedachten hebben werkt overigens niet. De volgende stap is om dit zo te cultiveren in je leven dat die gedachten een deel van je leven worden. Wil je positiever leren denken? Dan wil je dus gewoontes inbouwen die je die positiviteit geven.

In het verlengde van dit boek sluiten boeken als ‘’Think & Grow Rich’’ en ‘’As A Man Thinketh’’. Naar mijn mening vormen deze drie boeken samen de beste mindset boeken die je kunt lezen.

.

Inzicht 3: Creëer nieuwe dingen met je gedachten

Hoewel het boek zweverig kan overkomen, is het dat in essentie helemaal niet. Ja, de teksten mogen dan zweveriger lijken en zijn, maar wanneer je hierdoor heen leest zie je dat Wattles zich geheel focust op actie ondernemen.

Je gaat niet alleen maar dagdromen. De volgende stap is om die dromen om te zetten in werkelijkheid dóór de gedachten die je hebt gecreëerd. Daarmee word jij de creator in plaats van de competitor. Met deze 7 visualisatiestappen kun jij je gedachten sneller en effectiever omzetten in actie.

Samenvatting en boekrecensie The Science Of Getting Rich

In eerste instantie kan die boek super zweverig op je overkomen. Althans, dat was bij mij het geval! Wanneer je echter begrijpt hoe het werkt, dan opeens zie je hoe waardevol het gehele boek is.

Wattles daagt je uit om jezelf niet met anderen te vergelijken. Vertrouw op jezelf is zijn boodschap. Ook geeft hij aan dat het heel belangrijk is om hard te werken voor je eigen leven.

Nadenken over hoe jij wilt leven versneld het proces waarin jij jouw doelen kunt bereiken. En juist daardoor kun jij je ‘’rijker’’ voelen. De vraag is nu: wat ga jij doen om jezelf ‘’rijker’’ te maken in dit leven?

The Science Of Getting Rich toepassen in de praktijk

Wil jij het maximale uit jezelf halen? Je mindset veranderen en verbeteren? Zodat jij meer tijd, geld en/of vrijheid in je leven kunt creëren?

Dan kan dit boek je daar super goed bij helpen. Bestel hier het boek The Science Of Getting Rich.

Boeken toepassen in de praktijk mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel