5 Verfrissende tips om bij thuiswerken uitstelgedrag te voorkomen!

Thuiswerken en uitstelgedrag. Je zou kunnen zeggen dat dit een gouden combinatie is. Hoe verleidelijk is het wel niet om bij thuiswerken uitstelgedrag te vertonen? In dit artikel 5 tips om hier beter mee om te gaan!

Beter leren thuiswerken

Thuiswerken klinkt super slim. Toch is dit het niet. Je zou kunnen zeggen dat dit een compleet nieuwe vaardigheid is. De één wordt thuis namelijk nog meer afgeleid dan de ander.

Even het huishouden tussendoor doen. Een Netflix serie kijken. Op de mobiel spelen. Het zijn allemaal afleidingen én verleidingen die je van een productieve dag af kunnen houden.

In de video leg ik uit hoe jij bij thuiswerken uitstelgedrag kunt voorkomen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

5 Tips om bij thuiswerken uitstelgedrag te voorkomen

Hoe kun jij productief thuiswerken? Wat kun je doen om je motivatie hoog te houden? En hoe maak je thuiswerken leuker en makkelijker? Mooie vragen om even bij stil te staan. Hier zijn 5 thuiswerk tips!

Tip 1: Zorg voor een aparte thuiswerkplek

De hele tijd wisselen van thuiswerkplek is niet productief en bovendien moet je dan ook iedere keer jouw laptop en overige spullen meenemen. Ook is de kans dat je afgeleid wordt veel groter. Niet handig dus.

Een aparte thuiswerkplek is een absolute must als je voor langere tijd productief wilt blijven werken. Ideaal is een kamer die jij helemaal alleen tot je beschikking hebt. Maar ook een kleine werkhoek maken in de slaapkamer is al beter dan overal en nergens in het huis werken.

Wil je nog meer tips over productief thuiswerken? Dit zijn mijn 27 beste thuiswerk tips voor meer focus, energie en motivatie.

.

Tip 2: Wees helder over je werktijd

Wees helder naar jezelf toe over je werktijd. Het is heel makkelijk om langer door te werken. Doe alsof je naar jouw werk toe moet. Maak voor jezelf kantoortijden. Dit hoeft niet perse van 9 tot 5 te zijn, maar je wilt wel helder hebben wat jouw werkuren zijn.

Het is niet alleen belangrijk om dit voor jezelf helder te hebben. Ook anderen in je omgeving gaan hiervan profiteren. Maak duidelijk naar je familie, partner, vrienden en/of collega’s duidelijk wanneer je niet gestoord wilt worden. Verwachtingsmanagement speelt hier een belangrijke rol.

Tip 3: Maak 1 prioriteit

Één van de grootste valkuilen voor productief thuiswerken is teveel tegelijk willen doen. Het resultaat? Je vertoont alleen maar meer uitstelgedrag!

Focus je dus liever op één prioriteit per dag en besteedt aan die prioriteit minimaal een paar uur werk per dag. Hier vind je de 17 krachtigste tips om je uitstelgedrag de baas te worden.

.

Tip 4: Bepaal je leefregels

Leefregels zijn niets anders dan afspraken die je met jezelf maakt én nakomt. Wat mag je wel en niet doen tijdens het thuiswerken? Hoeveel pauzes wil je nemen? Wanneer wil je welk werk doen? En wanneer mag je wel afgeleid worden?

Maak dit heel helder voor jezelf. Zo vind je het misschien wel fijn om tussendoor een wandeling te maken, maar is het kijken van een Netflix serie ‘’not done’’. Jij bepaalt hoe jij het wilt hebben, maar dan moet je het wel eerst bepalen. Daar zijn de leefregels voor. Krijg meer gedaan door je mindset te veranderen in slechts 1 minuut.

Tip 5: Zie de voordelen van thuiswerken

Wat zijn voor jou de voordelen van thuiswerken? Minder reistijd? Meer vrijheid? Meer tijd met je familie? Schrijf zoveel mogelijk voordelen op en maak het thuiswerken op die manier leuker.

Wil je nog een stapje verder gaan? Stel jezelf dan meerdere malen achter elkaar de ‘’waarom-vraag’’. En maak op die manier meer zin en creëer motivatie.

Uitstelgedrag voorkomen bij thuiswerken

Hoe voorkom je bij thuiswerken uitstelgedrag? Volg deze tips! Uiteindelijk draait het vooral om het creëren van helderheid. Hoe wil jij thuiswerken? Maak dat duidelijk, schrijf het op papier en start met actie ondernemen op dit plan.

Productief thuiswerken en geen uitstelgedrag vertonen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel