Twaalf Zuilen Boekrecensie – Jim Rohn (Twelve Pillars)

Twaalf Zuilen is geschreven door Jim Rohn. Dit boek richt zich op persoonlijke ontwikkeling in het algemeen en hoe je dit bewust voor jezelf kunt (blijven) trainen.

Een boek over persoonlijke ontwikkeling en groei

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek Twaalf Zuilen. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips, inzichten en boekrecensies.

.

Mijn 3 belangrijkste inzichten uit Twaalf Zuilen

Het boek is – op moment van schrijven – ook in het Nederlands verkrijgbaar. In deze Nederlandse boekreview deel ik mijn 3 belangrijkste inzichten met je:

Inzicht 1: Ken je nalatenschap

Oké. Ik begin goed aan de boekrecensie over Twaalf Zuilen. Dit is ook direct het diepste inzicht uit dit boek. Jim Rohn heeft het aan het einde van het boek over de vraag: welke erfenis wil jij achterlaten?

Hij vindt ook dat we daar meer over zouden moeten nadenken. Alleen die vraag al kan je aan het denken zetten over het leven. Doe je wat je echt doet? Welke betekenis geef jij aan het leven? Hoe sterker jij je nalatenschap kent des te meer dagelijkse energie en motivatie je zult hebben.

Inzicht 2: Zie andere mensen beter dan ze zelf zien

Wil jij meer betekenis geven aan andere mensen? Zie hun beter dan zij zichzelf zien. Doe dit elke dag. Geef mensen meer vertrouwen in zichzelf door bijvoorbeeld vaker een compliment uit te delen.

Juist deze kleine dingen kunnen een ander helpen. En het helpt jou ook weer. Meer geven aan een ander is een belangrijk onderdeel om je persoonlijk meer te ontwikkelen.

Ontdek met deze 3 krachtige vragen wat je echt wilt.

Inzicht 3: Zoek gemeenschappelijke interesses

Omring jezelf met inspirerende mensen. Dit zijn vaak mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Zij zijn voor jou inspirerend. Kijk zorgvuldig en kritisch naar de mensen waar je nu mee omgaat.

Zijn zij inspirerend voor jou? En zo ja, waarom? En zo nee, welke mensen inspireren jou wel? Kun je hier meer mee in contact komen? Persoonlijke ontwikkeling draait allereerst om jezelf. Maar daarna worden relaties steeds belangrijker. Steek hier bewust een deel van je tijd in.

Samenvatting en boekrecensie Twaalf Zuilen

Dit boek is geschreven als een roman met heel veel wijsheden. Bij de inzichten heb ik er bewust voor gekozen om de meer ‘’diepere’’ inzichten te delen.

Waarom? Simpelweg omdat ik zelf al veel over persoonlijke ontwikkeling heb gelezen. Dit boek bevat veel basisprincipes over persoonlijke ontwikkeling en raad ik daarom van harte aan. Het leest weg als een roman omdat het dus ook geschreven is als een roman. Ik ben fan van dit boek!

Twaalf Zuilen toepassen in de praktijk

De strategieën uit het boek Twaalf Zuilen toepassen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel