Hoe word ik minder lui?

Hoe word ik minder lui? Het is een vraag die we regelmatig krijgen. Luiheid kan vervelend zijn. Je zou graag meer willen doen, maar op de één of andere manier lukt dit je niet. Hoe komen we van onze luiheid af? Je leest het in dit artikel!

Oorzaak luiheid

Luiheid komt voort uit een gebrek aan doelen. Of beter gezegd: een gebrek aan inspirerende en concrete doelen.

Er zit groot een verschil tussen ‘ik ga vandaag gewoon werken’ en ‘ik ga vandaag het beste uit mezelf omdat ik meer geld wil verdienen’. De intentie is belangrijk.

Wat is jouw meest inspirerende doel? Wat is de reden dat jij vandaag uit je bed bent gekomen? Wat voor antwoord zou jij daar op geven?

Luiheid overwinnen

Onze luiheid kunnen we overwinnen door aan onze doelen te werken. Negatieve energie wordt op deze manier omgezet in positieve. In combinatie met de 3 krachtigste technieken voor een positieve mindset wordt het makkelijker om luiheid te overwinnen.

Daarnaast kan het handig zijn om aandacht te besteden aan discipline. Discipline is het vermogen om de korte termijn ondergeschikt te maken aan de lange termijn. Precies wat ontbreekt als luiheid overheerst.

Maar wat kun je doen om meer discipline te ontwikkelen?

Discipline leren doe je zo

Het antwoord is simpel, maar niet makkelijk. De enige manier om meer discipline te ontwikkelen is ELKE DAG met je actie bezig zijn. Elke dag opnieuw. Zelfs als het maar 1 minuut per dag is.

Lees hier het artikel ‘Discipline leren? Verander je gedrag in 1 minuut!’ voor meer tips over hoe je dit doet. Wat kun jij vandaag doen om meer discipline te krijgen? Wat stel je nu uit wat je graag wilt doen? Doe dat vandaag. Zelfs als het maar 1 push-up, 1 minuut mediteren, of 1 pagina is.

Kleine stappen leiden uiteindelijk tot grote resultaten. En….. je hebt dan in ieder geval IETS gedaan om jouw luiheid te overwinnen. Iets is beter dan niets. Wat voor kleine stap zet jij vandaag?

Lees hier meer leestips en veelgestelde vragen over uitstelgedrag.