Uitstelgedrag door stress? Dit kun je doen!

Uitstelgedrag door stress komt veel voor. Juist wanneer je in stressvolle situaties zit is het moeilijker om rustig te blijven denken. In dit artikel bespreken we hoe je omgaat met uitstelgedrag door stress!

Stress als oorzaak van uitstelgedrag

Stel je voor dat jij nog van alles te doen hebt. Je hebt zoveel ideeën, projecten, doelen en plannen dat je er gratis stress bij krijgt. Door de bomen zie je het bos niet meer. Waar te beginnen?

Die vraag is de start van uitstelgedrag door stress. Het wordt steeds lastiger om keuzes te maken en voor je het weet doe je niets meer. Je verstart.

In de video ontdek je meer tips over hoe je extreem uitstelgedrag kunt aanpakken. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Uitstelgedrag door stress komt steeds vaker

Stress. Burn-outs. Depressies. De cijfers liegen er niet om. Steeds meer mensen lijken meer stress te krijgen. Hoe kan dit? En waar lijkt het mis te gaan?

Meestal zijn het meerdere factoren die stress veroorzaken. Maar één ding komt toch wel heel vaak voor. En dat heeft alles te maken met het informatietijdperk waarin we nu leven. Ontdek hier de 3 krachtigste strategieën voor beter leren focussen.

Er komt veel meer informatie op ons af dan tientallen jaren geleden. Het is best ‘’gestoord’’ dat we nu zo’n beetje alles wat we willen weten online kunnen vinden. Dat is een voordeel, maar dat voordeel kan ook een nadeel worden. Teveel informatie willen krijgen óf overal op de hoogte van willen blijven levert stress op.

Stress verminderen en uitstelgedrag aanpakken

Wat kun jij doen om stress te verminderen? Zodat je ook minder uitstelgedrag gaat vertonen en dus meer van jouw doelen kunt bereiken?

Schrijf op papier welke acties jij kunt ondernemen om minder stress te ervaren. Misschien kun je (meer) gaan mediteren? Yoga-oefeningen doen? Rustige muziek luisteren? Sporten? Wat zou voor jou kunnen werken?

Uitstelgedrag door stress overwinnen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel