Van inspiratie naar actie: hoe doe je dat?

Van inspiratie naar actie gaan klinkt makkelijker dan het is. Het is zoveel makkelijker om lekker geïnspireerd te worden. En daar is ook niets mis mee. Maar als je écht resultaten wilt boeken is er maar één manier om dit te doen: in actie komen!

De valkuil van inspiratie

Tegenwoordig is er overal inspiratie te vinden. Facebook. Instagram. Youtube. Boeken. Podcasts. Video’s. Inspiratie is overal. En dat is ook direct de valkuil als je graag in actie wilt komen.

Je wordt zo al snel opgeslokt door de waan van de dag. Voor je het weet zit je uren te kijken naar andermans content terwijl je ook zelf iets had kunnen maken of doen.

In de video hieronder leg ik hoe je de switch maakt van inspiratie naar actie. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inzichten.

.

De 3 grootste geheimen van uitstelgedrag

Te lang bezig zijn met inspiratie leidt tot uitstelgedrag. In grote lijnen zijn er 3 redenen van uitstelgedrag:

  1. Een gebrek aan doelen. Niet weten wat je echt wilt zorgt ervoor dat er geen noodzaak is om daadwerkelijk in actie te komen.
  2. Een gebrek aan tijd. Dit is een grappige. Een gebrek aan tijd wordt vaak veroorzaakt door het zoeken naar inspiratie. Probeer maar eens 30 minuten minder op je mobiel te kijken en wat je al met die tijd zou kunnen doen.
  3. Een gebrek aan discipline. Niet het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen hebben om dag in dag uit actie te ondernemen.

Welke van deze 3 redenen houden jou het meeste tegen? Heb jij een gebrek aan doelen? Tijdgebrek? Een disciplinegebrek? Heb je last van allemaal?

Lees hier de 7 redenen om van je uitstelgedrag af te komen

.

De verandering van inspiratie naar actie

Zodra je beseft hoeveel tijd je laat liggen met inspiratie zoeken kun je veel meer in actie komen. Maak de verandering van inspiratie naar actie. Dat kan bijvoorbeeld op de volgende praktische manieren:

  • Ga van boeken lezen (inspiratie) naar een blog schrijven (actie)
  • Ga van Youtube filmpjes kijken (inspiratie) naar sporten (actie)
  • Ga van social media scrollen (inspiratie) naar leuke dingen doen met je partner (actie)

Je kunt zelf meer mooie dingen verzinnen. Persoonlijk vind ik de actie taken altijd belangrijker en leuker om te doen dan de inspiratie taken.

Natuurlijk kan het lekker zijn om gewoon even een boek te lezen. Geen enkel probleem. Maar zorg ervoor dat het je geen frustraties, irritaties of schuldgevoelens bezorgt wanneer je dit doet. Of dat je bijvoorbeeld het gevoel krijgt ‘dat je eigenlijk iets anders zou moeten doen’. Daar gaat het mis.

Van inspiratie naar actie in de praktijk

Je hebt hierboven al een paar praktische voorbeelden gevonden hoe jij hiermee aan de slag kunt. Wat kun jij doen om meer en meer actie te ondernemen? Wat is je plan? En hoe ga jij jouw doelen bereiken?

Van inspiratie naar actie gaan mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel