Van kleine stappen naar grote doelen: 3 strategieën

Soms wil je veranderen. Soms wil je meer doen. Alleen lijkt het alsof je niet vooruit te branden bent? Word je to do lijst steeds groter? En kom je aan steeds minder dingen toe? Stop nu. En start met de kunst van kleine stapjes nemen!

De kunst van kleine stappen

Er is maar één manier om je resultaten te verbeteren of versnellen. En dat is dagelijks werken aan iets dat enorm belangrijk voor je is. Niet de hele dag. Wel minimaal één minuut.

We zijn gevormd door onze gewoontes. Die kun je alleen veranderen door dagelijkse acties. Door stap voor stap aan je doel te werken. Dat is natuurlijk leuk geschreven. Maar….

Hoe pas je dit in de praktijk?

Ik heb 3 strategieën voor je op een rij gezet. Zo kun je de kunst van kleine stappen zelf leren!

Strategie 1: Start met 1 minuutacties

Dit is de allerbelangrijkste strategie. Oké. Eerlijk is eerlijk. Ik ben bevooroordeeld door mijn persoonlijke resultaten met de 1 minuutacties.

Door deze acties overwon ik binnen 1 minuut mijn faalangst, werd ik uitgeroepen tot Beste Student van mijn opleiding, sta ik iedere ochtend vóór 6 uur op, liep ik mijn eerste marathon en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar wat zijn 1 minuutacties precies?

1 minuutacties zijn hele kleine positieve acties die je dwingen om elke dag minimaal 1 minuut in actie komen. Het is simpel en eenvoudig. Werk minimaal 1 minuut per dag aan het verbeteren van één van je gewoontes, en je leven zal veranderen.

Strategie 2: Onderhoud 1 minuutacties

Starten is één ding. Volhouden is een tweede. We weten allemaal wat we moeten doen om af te vallen, maar toch vallen we negen van de tien keer terug in ons oude patroon. Waarom?

Omdat we niet lange genoeg doorgaan. Onze acties zijn nog geen gewoontes geworden. En daar ligt de kracht van 1 minuutacties. Hou je deze lang genoeg vol dan wordt iets een gewoonte. Verander je gewoontes met 4 wilskracht technieken.

Word het een gewoonte? Dan weet je hoe het is om stap voor stap een groot doel te halen. Een marathon loop je niet in één keer. Daar moet je dagelijks voor trainen. Maanden en soms jaren lang.

Voor het starten van een eigen bedrijf geldt hetzelfde idee. Voor meer innerlijke rust ook. Begrijp je wat ik bedoel? Het geldt voor alles. Klein beginnen, groot maken.

Strategie 3: Ontdek de ware kracht van 1 minuutacties

Het is zo simpel (1 minuut) en tegelijkertijd zo moeilijk (elke dag doen). Elke keer dat je het doet ervaar je minimaal 1 minuut geluk, succes en vertrouwen.

Vertrouwen dat je een volgende stap hebt gezet. En die stap geeft je een enorme hoeveelheid zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen geeft je vervolgens de kracht om door te gaan. Het volgende niveau te halen.

En als je dit stap voor stap blijft doen ontdek je de ware kracht van 1 minuutacties. Je start. Je beweegt. Je begint. Je komt elke dag in actie!

Stap voor stap grote doelen bereiken

Geduld, focus en discipline. Dat zijn de sleutelwoorden. Met kleine stappen leer je meer te genieten van het proces. Het doel is van ondergeschikt belang. Belangrijk, maar niet alles bepalend.

De dingen die je ELKE DAG doet. Dát zijn de dingen die allesbepalend zijn. En dat begint al bij het opstaan. Ontwikkel je discipline met 5 krachtige 1 minuut technieken.

Waarom sta jij elke dag op? En hoe sta je elke dag op? Wat is je gevoel bij het opstaan? Heb je veel energie of ga je liever verder met slapen? En als je liever wilt doorslapen. Wat maakt dat je dit liever wilt doen? Is het leven niet leuk genoeg om op te staan?

Met 1 minuutacties leer je om stil te staan bij deze vragen. En misschien is dat nog wel het allergrootste voordeel van kleine stapjes zetten. Ze zetten ons elke dag weer aan het denken.

Meer leestips