Hoe je de transformatie maakt van offline naar online bedrijf

Van offline naar online bedrijf. Steeds meer ondernemers en mensen in loondienst willen deze verandering – in ieder geval voor een deel – maken. En terecht. Met een online bedrijf is het makkelijker om klanten aan te trekken én het levert meer vrijheid op. Maar hoe maak je die switch?

Een online bedrijf creëren

Zelf heb ik ook deze switch moeten maken. Ik gaf fysieke trainingen waardoor ik vastgebonden zat op locatie. Ik mistte de ultieme vrijheid om zelf te kiezen waar, wanneer en met wie ik zou willen werken.

In de video leer jij hoe je de transformatie maakt van offline naar online bedrijf. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Van offline naar online bedrijf: 4 Inzichten

Uiteindelijk heb ik de switch weten te maken. De afgelopen periode werkte ik vanuit Boekarest en de komende periode doe ik dit vanuit Thailand. Maar ik zou het ook in Nederland kunnen doen. Het gaat niet om de plek, maar om de vrijheid. Deze 4 inzichten kunnen jou helpen om de switch te maken:

Inzicht 1: Wees streng op je tijd

Tijd is voor mij veel belangrijker dan geld. Geld kun je verliezen maar ook weer opnieuw maken. Tijd heb je maar één keer. Hoe ga jij nu met je tijd om? En heb jij al tijd geblokt om je ‘’Online Project’’ te starten? Kortom: wanneer ben jij bezig om je offline bedrijf meer online in te richten?

Inzicht 2: Digitaliseer alles wat je hebt

Bij inzicht 2 gaat het ook om secuur omgaan met je tijd. Kun jij jezelf telefonisch onbereikbaar maken in je bedrijf? En bijvoorbeeld minder mailcontacten creëren?

Ik heb mijn bedrijf zo ingericht dat ik niet gebeld kan worden. Al mijn contact loopt via de mail. Dat doe ik met één belangrijke regel: met de mail kan ik bepalen wanneer ik reageer. Met de telefoon komt het op me af.

Inzicht 3: Stel heldere leefregels op

Dit inzicht ligt in het verlengde van de voorgaande. Wil je echt de switch maken van een offline naar online bedrijf? Zorg dat jij je houdt aan je eigen regels. Wanneer en hoeveel mag je van jezelf Whatsappen? En hou jij je hier ook aan? Hetzelfde geldt voor social media. Hoeveel en hoe vaak kijk je hier op?

Dit zijn de beste tips voor heldere leefregels.

Inzicht 4: Communiceer je leefregels ook naar je klanten toe

Maak duidelijk dat klanten je alleen via de mail kunnen bereiken. En maak eventueel zelfs duidelijk dat je maar één keer in de week reageert als jij dit wilt. Dit is misschien niet snel, maar wel een eerlijk antwoord. Jij bent ondernemer dus jij bepaalt de regels van je bedrijf, en niet iemand anders.

De implementatiefase van offline naar online bedrijf

Yup. De verandering maken van offline naar online bedrijf kost tijd. Daarom is tijd ook het allerbelangrijkste. Wees je dus bewust van hoe jij die besteedt. Hoe beter je dit doet des te sneller en effectiever jij een online bedrijf kunt bouwen. En zo creëer je voor jezelf alleen maar meer vrijheid.

Van offline naar online bedrijf veranderen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel