Van werknemer naar ondernemer? Ontdek deze 2 simpele strategieën!

Van werknemer naar ondernemer. Steeds meer werknemers zijn bezig om deze switch te maken. Belangrijkste redenen? Meer tijd en vrijheid. Maar hoe doe je dat? In dit artikel 2 simpele strategieën om dit voor elkaar te krijgen!

De transformatie maken van werknemer naar ondernemer

Even je fulltime baan opzeggen en starten met ondernemen? Was het maar zo simpel! Helaas. Er gaat een heel proces aan vooraf voordat je dit goed en wel kunt doen.

In de video leer je 2 simpele strategieën om de switch van werknemer naar ondernemer te maken. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Strategie 1: Het Vrijheidseffect

Voor de eerste strategie kun je je huidige situatie vergelijken met een balansschaal. Links je fulltimebaan. En rechts het ondernemerschap.

In de beginfase staat de balansschaal heel hoog op de linkerkant. Kortom: je besteedt veel tijd aan je fulltimebaan en hier verdien je ook je geld mee. De rechterkant staat dus automatisch heel laag.

Deze balansschaal wil je het liefste omdraaien. Wanneer je bijvoorbeeld 2 uur minder gaat werken in je huidige baan en die 2 uur stopt in je eigen bedrijf, begint de balansschaal iets meer naar rechts te kantelen.

Natuurlijk is dit nog maar een kleine verschuiving. Maar hoe meer tijd en geld je verdient met jouw bedrijf des te sneller je kunt afbouwen in je huidige baan. Dit alles gaat steeds sneller door het sneeuwbaleffect (zie video).

Dit noem ik ook wel het Vrijheidseffect. Leer hoe je meer vrijheid in je leven creëert met de juiste mindset.

Strategie 2: De tijd-geld formule

Hoe pas je het vrijheidseffect toe in de praktijk? En hoe kun je balansschaal steeds verder naar rechts krijgen? Dat kan op 2 manieren:

Manier 1: Creëer meer tijd

Als je een fulltimebaan hebt (maar weinig tot geen geld om in je business te investeren) is de kans groot dat je alleen in de avonduren of weekenden aan je eigen bedrijf kunt werken. Er is geen andere mogelijkheid. Hier heb je mee te dealen.

Je wilt iets bereiken, dus daar moet je ook iets voor opofferen. Vervang Netflix of social media voor werken aan je business. Maak de commitment om op vastgezette tijden buiten het werk om jouw bedrijf te starten en laten groeien.

Manier 2: Creëer meer geld

Wanneer je meer dan voldoende geld tot je beschikking hebt (maar weinig tot geen tijd hebt om in je business te investeren), dan komt de nadruk te liggen op het uitbesteden van taken. Via deze manier kun je dan jouw bedrijf laten groeien door zelf zo weinig mogelijk te doen.

Zodra het bedrijf goed draait kun je minder in loondienst werken en meer gaan ondernemen. Of je nu een gebrek aan tijd of geld hebt, er is altijd een oplossing. Start je eigen online business met deze 5 stappen.

Maak de switch in kleine stapjes

Ja, er zijn mensen die direct ontslag nemen en voor zichzelf beginnen. Toch raad ik je aan – zeker als je niet zoveel geld of ervaring hebt – om dit proces stap voor stap aan te pakken.

Start klein. Probeer eerst eens 1 uur aan inkomen te verdienen met je bedrijf. Kijk of je vervolgens iets minder kunt werken (omdat je het verschil terugverdient met je bedrijf). Zo ga je zien dat het sneeuwbaleffect steeds groter wordt. Je gaat immer én meer tijd krijgen voor je bedrijf én steeds meer verdienen.

De switch maken van loondienst naar ondernemerschap mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten als fulltime werknemer? En weten hoe je dit precies aanpakt?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Leestips artikel