Veerkracht vergroten: 2 tips voor een stabiel leven!

Veerkracht vergroten is een goede manier om je zelfvertrouwen op te bouwen. Met meer veerkracht ben je in staat om meer in jezelf te geloven.  Lees de 2 tips!

Te snel emotioneel worden

Soms hoeft er maar iets te gebeuren en we worden emotioneel. Het is prettig om emoties te ervaren, maar soms wil je ze liever onder controle hebben. Door je mentale veerkracht te vergroten kun je meer grip over je emoties krijgen.

Mentale veerkracht is het vermogen om op een goede manier met je emoties om te gaan. Je leert om beter om te gaan met tegenslagen.

Een huilbui, snel verwijten maken bij een woordenwisseling en weinig durven doen. Je wilt er het liefst mee stoppen. Maar hoe doe je dat?

In de video hieronder leer je hier meer over. Vond je dit een waardevolle video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Mentale veerkracht vergroten: 2 waardevolle tips!

Nu je weet wat mentale veerkracht is en hoe belangrijk het is, kunnen we de vervolgstap maken naar tips om deze kracht te vergroten. Onderstaande 2 tips kunnen je hier direct bij helpen.

Tip 1: Emotionele stabiliteit verbeteren

Hoe reageer je als er plotseling iets ernstigs gebeurd? Als je opeens tegen een probleem aanloopt? Sommige mensen voelen zich uit het veld geslagen. En als gevolg daarvan weten ze niet meer wat ze moeten doen.

Andere mensen voelen zich klote, maar pakken zichzelf bij elkaar. Ze grijpen hun leven weer terug. Wat is het verschil tussen deze mensen? Mentale veerkracht. Deze 5 tips vergroten direct je mentale kracht. 

Deze mensen doen iets anders dan andere mensen. Ze verbeteren hun emotionele stabiliteit door te werken aan hun veerkracht. Daardoor zijn ze in staat om zichzelf ‘terug te veren’ in de juiste richting. Dat kun je bijvoorbeeld met deze oefeningen doen:

 • Regelmatig bewegen.
 • Je te richten op goede en positieve dingen.
 • Je grootste angsten te overwinnen.
 • Je realiseren dat je leert van fouten.
 • Jezelf voorbereiden op mogelijke tegenslagen.
 • Regelmatig mediteren.
 • Te werken aan goed relaties.

Tip 2: Word onafhankelijk

Je kunt geen mentale veerkracht hebben als je je hele leven afhankelijk bent geweest van anderen. Of je afhankelijk hebt opgesteld. Wil je je veerkracht vergroten? Word onafhankelijk. Leer hier hoe jij een leven kunt leiden op je eigen voorwaarden.

.

We besteden vaak meer tijd aan het plannen van onze vakanties dan aan het plannen van ons leven. De mensen die dit doen worden geleefd door de waan van de dag. Hun agenda staat vol voordat zij zelf de kans krijgen om er iets in te zetten.

Onafhankelijk werken betekent dat je dit principe omdraait. Eerst ga je je agenda plannen met dingen die jij belangrijk vindt, en daarna volgt de rest. Laat je niet leven door andere mensen.

Je kunt jezelf op de volgende manieren onafhankelijker maken:

 • Bepaal je vier belangrijkste jaardoelen.
 • Plan eerst je eigen plannen, doelen en acties in je agenda.
 • Hou je vaste lasten zo laag mogelijk.
 • Iedere maand meer geld overhouden dan je uitgeeft.
 • Te beginnen met minimalisme.
 • Goed zorgen voor je gezondheid (voldoende beweging, gezond eten, goed slapen).
 • Minimaal één keer in het jaar je doelen opnieuw bekijken en zo nodig veranderen.

Hoe train je veerkracht op de lange termijn?

Je mentale veerkracht vergroten is dé manier om een stabiel leven te krijgen. Leer beter om te gaan met tegenslagen. Word emotioneel stabieler en onafhankelijker dan je nu bent. Pas de oefeningen toe of maak zelf een lijst die je kunt toepassen. Tijd om van start te gaan!

Het aanpakken van stress door uitstelgedrag mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel