Veranderen in een dag. De beslissingen die je elke dag maakt hebben een grotere invloed op je dan je denkt: 3 dingen die je moet weten!

‘’It is in your moments of decision that your destiny is shaped’’ – Tony Robbins

Minder treuzelen

Daar zit je dan. Je staat op het punt om aan het werk te gaan. Om eerlijk te zijn heb je vandaag helemaal geen zin om te werken. Maar vooruit. Er moet ook geld in het laatje komen.

Tijdens het werken blijf je maar piekeren. Veranderen in een dag. Wat als dat zou kunnen? Wat als je elke dag een beslissing kunt maken die je dag op een positieve manier veranderd?

Veranderen in een dag kan wel degelijk.

3 levensveranderende tips

Tip 1: Sneller beslissingen nemen

Piekeren, treuzelen en twijfelen komen voort uit onzekerheid. Hoe langer je dit blijft doen, des te meer angst je ontwikkeld. Je blijft maar nadenken. Met als gevolg dat er niets uit je handen komt.

Maak elke dag een beslissing om vandaag iets belangrijks te doen. Dat is hoe we ons leven iedere dag kunnen veranderen. Elke minuut kun je een nieuwe beslissing nemen. Was je van plan te sporten maar hang je bij het lezen van dit artikel op de bank?

Maak een nieuwe beslissing. Besluit van de bank af te komen en te gaan sporten. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ik ben ook niet gek. Maar het is de enige manier om te veranderen.

Tip 2: Jezelf motiveren

Waarom wil je veranderen in een dag? Wat wil je anders doen? Wat wil je verbeteren veranderen of ontwikkelen aan jezelf? En waarom? Bedenk voor jezelf minimaal 5 redenen waarom je iets anders wilt doen vandaag.

Als je redenen sterk genoeg zijn, dan kom je van de bank af. Motiveer jezelf met dit verhaal. Stel vijf keer achter elkaar de waaromvraag.  Je wilt bijvoorbeeld meer sporten.

Waarom wil je meer sporten? Om fitter te worden. Waarom wil je fitter worden? Om sterker te worden. Waarom wil je sterker worden? Om meer energie te krijgen. Waarom wil je meer energie hebben? Om me lekkerder in mijn vel te voelen. Waarom wil je lekkerder in je vel zitten? Om gelukkiger te zijn. Blijf goede vragen stellen totdat je bij je grootste motivatie uitkomt.

Tip 3: Doen is het sleutelwoord

Je hebt de beslissing genomen en je weet waarom je iets wilt veranderen. Begin. Start. Zet die eerste stap. Stop nu met het lezen van dit artikel (slecht advies van mezelf) en ga iets doen.

Kleine stappen leiden tot grote resultaten. Begin met iets kleins. Lees elke dag twee bladzijden, mediteer 1 minuut of ga een halfuur eerder naar bed dan je nu doet. Bepaal wat je wilt veranderen, maak een kleine stap en voel de vooruitgang.

Veranderen in een dag volhouden

Meet je gedrag. Bekijk elke dag of je voldoet aan de kleine doelen die je hebt gesteld. Zo bouw je meer wilskracht en discipline op om grote dingen te veranderen. We hebben een handige gratis tool voor je om meer discipline op te bouwen inclusief een disciplineschema. Download ‘De magie van 1 minuut’.

Meer levensstijl tips

Boekentips artikel