Verbeeldingskracht ontwikkelen voor meer succes en geluk!

Verbeeldingskracht ontwikkelen helpt bij het vergroten van zelfvertrouwen. Meer zelfvertrouwen geeft meer geloof in eigen kunnen. En dat maakt het leuker en makkelijker om aan je doelen werken. Maar hoe ontwikkel je verbeeldingskracht?

What the mind can conceive, it can achieve’
– Napoleon Hill

Wat is het verschil tussen fantasie en verbeelding?

Er zijn mensen die dromen van een beter leven en mensen die geloven in een beter leven. Dat is het verschil tussen fantasie en verbeelding. In het eerste geval durf je niet. Je droomt alleen. Fantasie.

In het tweede geval geloof je in een beter leven. Een sterk geloof wordt gevoed door sterke gevoelens. En met die gevoelens kom je uiteindelijk in actie.

In de video hieronder leer je meer over het concept ”creatief visualiseren” en een oefening die je direct kunt toepassen in je dagelijks leven. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Succesvol worden met minder talent

Het is geen toeval dat succesvolle mensen met weinig talent toch succesvol kunnen zijn. In het boek ‘Think & Grow Rich’ beschrijft Napoleon Hill een visualisatietechniek die deze mensen toepassen. De één bewust en de ander onbewust.

Oprah Winfrey, Tony Robbins, Henry Ford, Beyoncé, David Guetta en Cristiano Ronaldo zijn een paar van deze voorbeelden. Verbeeldingskracht ontwikkelen werd één van hun belangrijkste eigenschappen.

Een groots voorbeeld van verbeeldingskracht ontwikkelen: Cristiano Ronaldo

Of je hem nu bewonderd of niet. Cristiano Ronaldo heeft zichzelf flink omhoog gewerkt. Van de arme krottenwijken in Madeira groeide hij uit tot één van de beste voetballers ooit. En dat is opmerkelijk. Collega’s en vrienden gaven aan dat er veel spelers waren die meer talent hadden. Toch bereikten zij niet de top.

Wat onderscheidt Cristiano Ronaldo van andere voetballers? Zijn mentale kracht. Één van de onderdelen van mentale kracht is verbeeldingskracht ontwikkelen. Iets wat Ronaldo op jonge leeftijd al had.

Op zijn achttiende zag hij zichzelf al spelen voor Manchester United en Real Madrid. En dat sprak hij ook uit:

‘People have to understand one thing: at the age of 18, I arrived at a dream club like Manchester United. It was a dream come true. But, even at that moment, I was thinking about playing in England for some years and then going to play in Spain for Real Madrid. Even at that time I was thinking that way, and I always gave 100% everything.’

Verbeeldingskracht ontwikkelen als onderdeel van mentale training

Ronaldo is, net als de andere genoemde voorbeelden, iemand die precies wist wat hij wilde en hier elke dag voor trainde. Fysiek én mentaal.

Juist de mentale training onderscheid hem van de rest van de voetballers. Zijn drive komt voort uit zijn verbeeldingskracht. In de documentaire ‘Tested to the limits’ bestuderen onderzoekers hoe het kan dat Cristiano Ronaldo tot één van de beste spelers ooit is uitgegroeid. Hier vind je de 5 krachtigste stategieën om je mentale kracht te trainen.

.

Excelleren met hard werken en verbeeldingskracht

In één van de tests uit het onderzoek wordt er een voorzet gegeven. Op het moment dat de bal gegeven wordt, gaat het licht uit en is het donker. Toch weet Ronaldo de bal te raken en nog beter: te scoren. Dit doet hij meerdere keren achter elkaar.

Ronaldo blijkt tijdens de oefening niet alleen zijn ogen als zintuig te gebruiken om op het juiste moment de bal te raken. Zijn mentale training helpt hem ook. Door elke dag meer te trainen dan de gemiddelde voetballer en zijn verbeeldingskracht te ontwikkelen is hij in staat om de bal automatisch goed in te schatten.

Verbeeldingskracht ontwikkelen als dagelijkse gewoonte

Je weet nu dat verbeeldingskracht helpt om doelen te realiseren. Ook als je minder talent hebt dan andere mensen. Maar hoe train je verbeeldingskracht om met meer geloof en vertrouwen aan je doelen te werken? En hoe maak je hier een gewoonte van?

Je verbeeldingskracht ontwikkelen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips Artikel