Voor jezelf beginnen vanuit huis zonder geld

Voor jezelf beginnen vanuit huis zonder geld is een geweldige uitdaging en zeker mogelijk! Ik ben erg enthousiast over dit onderwerp omdat ik het zelf ook heb gedaan. Heb jij weinig tot geen geld? Maar wil je wel heel graag iets voor jezelf beginnen? Dan weet ik hoe jij je voelt! 

Hoe begin je voor jezelf?

De grote vraag is allereerst: hoe begin je voor jezelf? In de basis zijn er twee mogelijkheden om iets voor jezelf te beginnen:

  1. Fysieke producten verkopen
  2. Digitale producten verkopen

In dit artikel ga ik het vooral met je hebben over de tweede mogelijkheid. Informatieproducten maken en verkopen online is een geweldige manier om voor jezelf te beginnen vanuit huis zonder geld.

Dat betekent niet, dat als je fysieke producten verkoopt, helemaal niet verder hoeft te lezen. Veel van de principes zijn zowel voor de verkoop van fysieke als digitale producten hetzelfde.

In de video hieronder leg ik mijn persoonlijke ervaringen uit over hoe voor jezelf te beginnen vanuit huis zonder geld . Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips.

.

Één principe moet je zeker onthouden voordat je voor jezelf gaat beginnen vanuit huis en dit zonder geld wilt doen. Wat dat is leg ik je hieronder uit!

Voor jezelf beginnen vanuit huis zonder geld doe je zo

Als je weinig tot geen geld tot je beschikking hebt, dan heb je meer creativiteit nodig. En nog veel belangrijker. Je hebt tijd nodig.

Er zit een wisselwerking tussen geld en tijd. Stel je voor dat jij je eigen website wilt bouwen. In dat geval kun je twee dingen doen: uitbesteden (kost geld) of zelf doen (kost tijd).

Het is dus vrij simpel. Wil je voor jezelf beginnen vanuit huis zonder geld? Dan heb je tijd nodig!

Zo ben ik ook voor mezelf begonnen. Ik had geen budget. Wel tijd. Of laat ik het anders zeggen. Ik maakte de tijd vrij om iets van de grond te kunnen krijgen. Dat deed ik op de volgende manier….

voor jezelf beginnen vanuit huis zonder geld online business starten online ondernemen online geld verdienen 2

.

Tijd is veel belangrijker dan geld

Je eerste uitdaging is niet om meer geld te verdienen. Je eerste uitdaging is om meer tijd te creëren. Één van de grootste smoesjes die ik iedere keer weer hoor is dat mensen geen tijd hebben. Overwin je uitstelgedrag en creëer meer tijd met deze 17 krachtige tips.

Teveel drukte, afleidingen, stress, onrust én ongeduld. Ik wist dat ik mijn tijd optimaal moest benutten als ik iets van de grond wilde krijgen. En zo begon ik elke minuut van mijn vrije tijd te besteden aan het bouwen van een website.

Een gebrek aan tijd is een gebrek aan prioriteit. Waar vrienden van me veel tijd staken in verjaardagen, social media, feestjes enzovoort bouwde ik mijn website. Deze focus leverde me twee grote voordelen op:

  1. Ik had meer tijd om sneller en effectiever een succesvol bedrijf te starten.
  2. Ik kon mijn geld niet uitgeven aan feestjes omdat ik niet heen ging.

Dt zorgt voor een win-win situatie. Nu denk je misschien. Ja maar Leroy, je kunt toch wel naar een feestje gaan? Natuurlijk kan dat. Alleen kom dan niet met de smoes dat je geen geld of tijd hebt want daar heb je zelf voor gezorgd!

Je eigen bedrijf starten en geld verdienen

Als het goed is heb je al een keuze voor jezelf gemaakt hoeveel tijd en wanneer je die tijd kunt besteden aan het starten van je eigen bedrijf. Dan komt de vraag. Waar te beginnen? En wat ga ik aanbieden? In het 5 stappenplan voor het starten van een online business vind je alle ins en outs.

.

Heel kort door de bocht: start met een passie van je. Wat vind jij leuk om te doen? Wat heb jij geleerd? Maak een product gebaseerd op je eigen ervaringen.

Door iets te doen vanuit je passie wordt de kans groter dat je doorzet waar anderen snel opgeven. De passie moet sterker zijn dan elke tegenslag die je op jouw weg tegenkomt. Veel startende ondernemers sneuvelen omdat ze opgeven bij de eerste de beste tegenslag.

Volg je passie, geloof in jezelf en bouw iets voor de lange termijn.

De 2 factoren die bepalen of je succesvol wordt of niet

Voor jezelf beginnen vanuit huis zonder geld is een lange weg. Je hebt veel tijd en nog veel meer geduld nodig. Rome is niet in één dag gebouwd, en ik kan je vertellen dat dit ook niet met je eigen bedrijf lukt. Uit mijn ervaring zijn er twee factoren die bepalen of je wel of niet succesvol word:

  1. Ben jij bereidt om talloze artikelen, video’s en blogs te maken? Jezelf te laten zien op social media? En dagelijks extreem waardevolle tips gratis te delen?
  2. Content zonder consistentie is als meedoen aan een marathon en maar twee keer trainen in de voorbereiding. Je haalt de finish niet. Met bloggen of video’s maken geldt hetzelfde. Je moet het consistent blijven doen om uiteindelijk resultaat te zien.

Content en consistentie worden erg onderschat. We denken één keer een blog te schrijven en direct duizenden websitebezoekers aan te trekken. Zo werkt het niet…..

Ook voor het bouwen van passieve inkomstenstromen heb je content en consistentie nodig. Hier vind je de 4 beste manieren voor online passief inkomen.

voor jezelf beginnen vanuit huis zonder geld online business starten online ondernemen online geld verdienen

.

Je kunt niet meer zonder content marketing

Het leuke is dat we voor content marketing helemaal geen geld nodig zijn. Je kunt zelf foto’s maken, verhalen schrijven en mensen inspireren met je boodschap. Alleen is het wel handig om te weten wat goed bij jou past.

Voor jezelf beginnen vanuit huis zonder geld vergt een sterke focus. Zeker als je een startende ondernemer bent. Die focus breng je aan door consistent een boodschap over te brengen.

Daarnaast is het verstandig om te starten vanuit één kanaal. Waar zit je grootste doelgroep? Facebook? Instagram? LinkedIn? Youtube? Zorg dat je op dat kanaal consistent wordt. Ga je dagelijks of wekelijks iets plaatsen? En wat? Bloggen? Video? Of een podcast beginnen?

Ook hier geldt: pas één ding tegelijk toe. Kies één social media kanaal en één manier om je boodschap over te brengen. Later, als je consistent weet te posten, kun je het aantal kanalen uitbreiden.

Doe je dit te snel dan wordt het lastig om van consistentie een gewoonte te maken. Ook hier geldt weer: geef het de tijd.

Zet de stap en ga voor jezelf beginnen vanuit huis zonder geld!

Ben jij er klaar voor? Durf je de stap te wagen? Al met al lijkt het veel, maar als je al deze doelen opsplitst in kleinere doelen wordt het haalbaar. Leer jezelf de vaardigheid aan om meer tijd te creëren en die tijd ook optimaal te benutten. Dan ga je al een heel eind komen.

Voor jezelf beginnen vanuit huis zonder geld mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel