Voorbereiden op een financiële crisis: 3 Dingen die je kunt doen

Voorbereiden op een financiële crisis? Veel mensen denken er niet eens over na. Logisch. Wanneer het goed gaat denk je niet zo snel aan het slechte. Toch weten we allemaal dat die financiële crisis vroeg of laat weer komt. In dit artikel tips om je voor te bereiden op een financiële crisis!

Wat gebeurt er bij een financiële crisis?

Één ding is zeker. Bij een financiële crisis hebben veel mensen een financieel probleem. Klinkt logisch toch? En zo simpel is het ook. Het is daarom altijd handig – of nee, noodzakelijk! – om te denken aan een mogelijke economische crisis en welke gevolgen dit voor jou kan helpen.

In de video leg ik uit hoe jij jezelf kunt voorbereiden op een financiële crisis. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Hoe vaak komt een financiële crisis voor?

Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag, maar gemiddeld gezien ontstaat er iedere vijftien tot twintig jaar een grote financiële crisis. Daarnaast zijn er kleine crisismomenten die voor een tijdelijke dip kunnen zorgen.

Wil jij jezelf zo goed mogelijk voorbereiden op een financiële crisis? Dan raad ik je aan dit boek te lezen.

Jezelf voorbereiden op een financiële crisis met deze 3 tips

Hoe kun jij jezelf voorbereiden op een financiële crisis? Ik heb drie stappen voor je op een rij gezet. Met deze stappen overleef jij niet alleen een economische crisis, maar het maakt je ook financieel onafhankelijker:

Tip 1: Bouw eerst een financiële buffer / noodfonds op

Hoeveel geld moet je financiële buffer hebben? Dat hangt heel erg af van jouw leefstijl en risicotolerantie. Over het algemeen geldt dat deze tussen de drie en twaalf maanden zou moeten liggen.

Stel je voor dat jij 2000 euro per maand nodig hebt voor je leefstijl. Daarnaast voel jij je comfortabel wanneer je een buffer hebt voor zes maanden. Dat betekent dus dat jij een buffer wilt opbouwen van 12.000 euro. Leer hier hoe jij je discipline kunt verhogen om sparen makkelijker te maken in 1 minuut.

Tip 2: Verhoog je financiële intelligentie

Net als met alles geldt: wanneer je ergens beter in wilt worden, verdiep je dan in de materie. Ook voor een financiële crisis geldt dit principe. Doe dus je huiswerk. Lees boeken, kijk video’s en luister podcast over geld sparen en meer geld verdienen. Naast het eerder genoemde boek kan ik je deze twee boeken van harte aanraden: Rich Dad Poor Dad en Money Master The Game.

.

In principe zijn er drie stappen voor het goed voorbereiden op een financiële crisis: zorg voor een manier om geld te verdienen (maak geld), leer geld te behouden door sparen (hou geld) en leer hoe je geld voor je laat werken (investeer geld).

Tip 3: Ontwikkel passieve inkomstenstromen

Wanneer je de drie stappen uit de vorige tip toepast, dan ben je in staat om minimaal een klein bedrag te sparen en mogelijk te investeren. Investeren doe je pas wanneer jij je financiële buffer bij elkaar het gespaard!

Je kunt dan investeren in bijvoorbeeld vastgoed, aandelen of een eigen bedrijf oprichten. Met deze vormen kun jij een passief inkomen verdienen. Dit maakt je financieel onafhankelijker én geeft je meer rust. Met deze 4 methoden kun je online een passief inkomen genereren.

.

Financiële crisis tips toepassen in de praktijk

Bereid jezelf in goede tijdens dus goed voor op een volgende crisis. Maak (financiële) afspraken met jezelf. Hoeveel geld leg jij iedere maand opzij? Hoe ga jij je buffer opbouwen? En wanneer jij je buffer hebt, hoe kun je dan nog meer passieve inkomstenstromen bouwen?

Beantwoord deze vragen, maak een plan en begin vandaag nog met de eerste stappen!

Jezelf voorbereiden op een financiële crisis mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel