Voordelen Vroeg Opstaan Groter Dan Je Denkt

Focus, energie en drukte. Het hangt allemaal met elkaar in verband. Persoonlijk moet ik mezelf afremmen om niet meteen in de waan van de dag te schieten. De laatste tijd gaat dit beter en dat is te danken aan de tip die ik jullie wil meegeven……

Vroeger opstaan geeft je een voorsprong

Hoe ziet jouw ideale dag eruit? Op wat voor manier zou je de dag willen beginnen? Deze vragen stelde ik mezelf en terwijl ik aan het schrijven was, wist ik het. Ik begin de dag verkeerd! Bang om moe te zijn aan het begin van de dag als ik eerder zou opstaan. Je zult echt je best moeten doen om de voordelen van vroeg opstaan in te zien. Voor mij was het altijd iets wat ik MOEST doen. Helemaal fout!

‘Wake up early and tackle the day before it tackles you. Be on offense, not defense’

Voordelen vroeg opstaan

Wat zou je doen als je geen 24 maar 25 uur in een dag zou hebben? Wat zou je met het extra uur willen doen? In de 1 Minuut Community geef ik Masterclasses waar ik de deelnemers deze vragen regelmatig stel. De antwoorden lopen uiteen:

  • Meer slapen;
  • Meer tijd voor mezelf nemen;
  • Meer lezen;
  • Meer wandelen in de natuur;
  • Meer sporten.

De voordelen van vroeg opstaan zijn groter dan je denkt. Begin bijvoorbeeld met tien minuten. In die tijd kun je al iets doen wat je anders in een extra uur zou doen. Daarna kun je kijken of dit je bevalt. Vergroot het tijdsbestek van tien naar twintig minuten. Je merkt vanzelf verschillen met je normale dagritme. Uitgerust wakker worden is opeens een makkie voor je geworden.

Focus en resultaat

Sinds een paar maanden sta ik elke ochtend om 6 uur op en ik vind het heerlijk! De eerste week was het wennen, maar daarna was het een kwestie van doen. In het eerste uur van de dag, tussen 6 en 7, focus ik me op yoga, krachttraining en meditatie om vervolgens een koude douche te nemen. Na een gezond ontbijt ben ik klaar voor de rest van de dag! Het voordeel is dat je de dag voldaan begint én het sporten al gedaan hebt voor de dag écht begint. Veel succesvolle mensen hebben een ochtendritueel en ervaren de voordelen van vroeg opstaan.

Tips voor extra tijd vrijmaken

 

Boekentip Artikel