Vrij leven zonder verplichtingen in 4 simpele stappen!

Vrij leven zonder verplichtingen. Dit zal voor velen als een droom klinken. Hoe zet je stappen richting een nóg vrijer leven? Zonder alle moetjes? In dit artikel 4 stappen om stap voor stap een vrijer leven te creëren!

Hoe krijg je meer vrijheid?

We zijn met z’n allen nog nooit zo welvarend geweest als nu. Ironisch genoeg zijn velen van ons minder vrij dan eerdere generaties. Met de opkomende techniek en het internet mag je dat best een wonder noemen.

Tegelijkertijd kampt deze generatie juist met meerdere nieuwe uitdagingen. De telefoon is een mooie uitvinding, maar kan ook een enorme last zijn. Het internet is geweldige toevoeging, maar geeft ons ook oneindig veel mogelijkheden en keuzestress.

Meer vrijheid kun je ontwikkelen door goed om te gaan met al die nieuwe uitdagingen. En soms kan het daarbij juist helpen om jezelf meer te ‘’beperken’’, maar daarover later meer. Wil jij vrij leven zonder verplichtingen? Check de video hieronder! Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Jezelf meer vrij voelen in 4 stappen

Vrij leven zonder verplichtingen heeft veelal te maken met weten wat je wel én niet wilt. Dit klinkt misschien makkelijk, maar dat is het niet. Zo kun je wel zeggen dat je niet meer op de telefoon wilt kijken, maar wanneer je dit vervolgens wél doet dan heeft het natuurlijk weinig zin. De volgende 4 stappen kunnen je helpen om je vrijer te voelen.

Stap 1: Less is more

Één van de belangrijkste stappen die jij kunt zetten is om minder dingen meer te doen. En dan bij voorkeur die dingen die jij leuk vindt om te doen. Meer tijd voor minder dingen geeft meer impact en kwaliteit.

Door minder dingen te doen elimineer je ook een hoop ‘’rotzooi’’ en/of tijdverspilling. Vervolgens heeft dit ook een rechtstreeks effect op het aantal verplichtingen die jij richting jezelf hebt. Die worden zo ook vanzelf minder.

Welke dingen zou jij minder willen doen? En welke meer? En welke acties kun jij ondernemen om dit te bereiken? Sta uitgebreid stil bij deze vragen en ga dan door naar de volgende stappen/vragen.

Stap 2: Waar wil jij vrij in zijn?

Alles! Dat kan je antwoord zijn op deze vraag. Toch is het verstandig om prioriteiten te stellen op waar je écht vrij in wilt zijn. Sommige dingen zullen belangrijker zijn dan anderen.

Bepaal voor jezelf wat écht belangrijk is en noteer deze voor jezelf. Dat lijstje kun je ook weer rangschikken en vanuit die lijst kun je starten met het eerste punt waar je vrijer in wilt worden. Zo verander jij je leefstijl met 3 gouden tips.

.

Stap 3: Welke verplichtingen wil jij wel en niet hebben?

Verplichtingen kunnen je meer vrijheid geven. I know, dat klinkt een beetje tegenstrijdig. Maar als jij bijvoorbeeld de afspraak met jezelf maakt om maximaal 30 minuten per dag op je telefoon te kijken, dan geeft die regel je juist heel veel vrijheid buiten die 30 minuten om.

Je kunt jezelf dus verplichtingen stellen die tot een vrijer leven leiden. Welke verplichtingen zouden jou meer vrijheid geven? Noteer ook hier een lijst van en start met het nakomen van je verplichtingen (voor meer vrijheid!).

Stap 4: Wat is ‘’vrij zijn’’ voor jou?

Misschien wel de belangrijkste vraag van allemaal. Wanneer voel jij je volledig vrij? Kun je dit omschrijven en op papier zetten? Wat moet er gebeuren voordat jij je volledig vrij voelt? En wat is je huidige situatie? Welke stappen moet jij nog zetten om je meer vrij te voelen?

Zoals je kunt lezen een heleboel belangrijke vragen om te beantwoorden. En dat kan best wat tijd kosten. Pak die tijd voor jezelf, beantwoord de vragen en onderneem vervolgens acties om stap voor stap richting jouw doelen toe te werken. Zo kom jij erachter wat je echt wilt (3 levensvragen).

.

Droom, maar wees ook realistisch

Het is goed (en bovendien erg leuk) om weg te dromen over een leven vol vrijheid. Om teleurstelling te voorkomen is het echter ook goed om realistisch te blijven. Weet waar je nu staat en waar je naartoe wilt.

Vaak is het niet zo dat je in een paar dagen, weken of zelfs jaren jouw grotere doelen kunt bereiken. Wees geduldig. Anders wordt het eerder een belemmering om actie te blijven ondernemen.

Vrij leven zonder verplichtingen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel