Waar krijg je snel energie van? 3 Tips!

Waar krijg je snel energie van? Snel energie krijgen wil iedereen. Vooral als je je moe voelt. Toch is het makkelijker dan je denkt. Ontdek de 3 dingen die energie geven!

The ladder of success is never crowded at the top’ – Napoleon Hill

Snel energie krijgen bestaat niet

Of je wel of geen energie hebt, begint in je gedachten. Welke gedachten heb je over jezelf? Wanneer wil je meer positieve energie krijgen? Waar krijg je snel energie van? En wat kun je doen om dit meer te ontvangen?

Nieuwe energie krijgen, begint dus niet in je lichaam. Een moe lichaam is het gevolg van de gedachten die je over jezelf hebt. Snel energie krijgen kan, maar alleen voor de korte termijn. Positieve energie uitstralen op de lange termijn kan door je gedachten te trainen.

Snel energie krijgen op de lange termijn

Je mind bestaat uit heel veel gedachten. Dit kun je vergelijken met je eigen persoonlijke cloud: een grote opslagplaats met al je gedachten en ervaringen. Iedereen heeft zijn of haar eigen gedachten.

Wil je meer positieve energie? Dat doe je door je ervaringen opnieuw onder de loep te nemen. En door vragen aan jezelf te stellen. Vragen zoals ik die in het eerste deel benoemde. Welke gedachten heb je over jezelf? Waar krijg je snel energie van? En wat kun je doen om dit meer te ontvangen?

Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten zorgt voor een langere batterijduur. Je accu is je energieniveau. Energie verhogen kan door fysieke of mentale training. Er zijn drie mentale oefeningen die je kunt uitvoeren.

Positieve energie krijgen: 3 tips

Waar krijg je snel energie van? Een goede vraag. Nog beter is de volgende vraag: waar krijg je positieve energie van? Napoleon Hill, auteur van de bestseller Think & Grow Rich, schrijft in zijn boek 3 tips hoe je gedachten je energieniveau bepalen:

1 Niet wat, maar hoe is belangrijk

Het gaat niet om wat je doet, maar om hoe je het doet. Er bestaan veel restaurants. Ze verkopen hetzelfde. Toch is het drukker in het ene Italiaanse restaurant dan het andere. Hun wat is gelijk, maar hun hoe is anders.

Een voorbeeld. Tijdens mijn backpackreis door Azië liep ik door een straat waar allemaal eettentjes stonden. De volgende dag deed ik hetzelfde. En het viel me op dat er één eettent was die bomvol stond. Iedere dag weer!

Het verschil tussen de ene kok en de andere was één ding: hoe ze het deden. De succesvolle kok straalde veel plezier uit in zijn werk. Hij glimlachte de hele dag door terwijl hij ondertussen keihard aan het werk was. Je zag de zweetdruppels van zijn gezicht druppelen. Je kon voelen dat dit zijn passie was. Hier kreeg hij snel energie van. En de mensen om hem heen ook!

2 Ontwikkel volharding

Napoleon Hill besteedt in zijn boek een heel hoofdstuk aan volharding. Volharding is volgens hem een essentiële factor om in actie te komen. Doen. En dat geeft energie.

De basis van volharding is wilskracht en doorzettingsvermogen. Een gebrek aan doorzettingsvermogen is één van de belangrijkste oorzaken van vermoeidheid. Je bent niet in staat om aan je hoe te werken.

Er zijn vier eenvoudige stappen die leiden tot volharding:

  1. Kies een vastomlijnd doel. Maak je belangrijkste doel concreet en vul het met een brandend verlangen om het te bereiken.
  2. Stel een vastomlijnd plan op. Onderneem direct actie om dat plan uit te voeren.
  3. Afsluiten voor negatieve invloeden. Niet alleen die van jezelf. Ook voor de negatieve opmerkingen van familie, vrienden en kennissen.
  4. Openstellen voor positieve invloeden. Investeer in relaties die je aanmoedigen om zowel je plan als je doel te realiseren.

3 Bouw een Mastermind groep

Een Mastermind, ook wel denktank, is het structureren van kennis en inspanning tussen twee of meer mensen voor het bereiken van een concreet doel. Er zijn twee redenen voor het bouwen van een Mastermind groep:

  1. Zakelijk voordeel creëren. Dit kan door advies en kennis te delen met mensen die op dezelfde golflengte zitten als jij.
  2. Meer energie creëren. Het geheel is groter dan de som der delen. Kennis delen op basis van gemeenschappelijke interesses verhoogd het energieniveau tussen mensen.

Meer energie in 30 dagen

Waar krijg je snel energie van? Schrijf bij iedere oefening een actie op die je direct kunt uitvoeren. Herhaal de oefening 30 dagen achter elkaar. Ontwikkel je volharding. Op de lange termijn levert het je meer positieve energie op!

Meer Energie Tips

  1. Een Magisch Ochtendritueel Aanleren: elke dag opstaan met energie
  2. Ademhalingsoefeningen Ontspanning: ontstressen binnen 2 minuten!

Boekentips Artikel