Waarom doelen stellen belangrijk is

Waarom doelen stellen belangrijk is? Het is een vraag die ik vaak krijg en vandaag ga ik deze voor je beantwoorden!

Wat wil je écht?

Doelen stellen dwingt ons om na te denken over wat we écht willen. De vraag die we vaak ontlopen. Wat wil je écht? Wat zijn jouw doelen? Waar wil jij de volle 100% focus voor het komende jaar op richten?

In de video leg ik uit waarom doelen stellen belangrijk is en waarom ik niet meer zonder kan. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Doelen stellen in je leven geeft ons een richting van waar we naartoe willen. En die richting geeft meer rust, balans en overzicht. We weten dan waarom we ’s ochtends opstaan. Wat onze intrinsieke motivatie is. En dat maakt opstaan ook makkelijker 😉

Waarom sta je op?

Vaak hoor ik mensen antwoorden ‘om te werken’ of ‘om geld te verdienen’. Begrijp me niet verkeerd. Daar is niets mis mee. Alleen krijgen we van deze antwoorden zin om te werken? Écht veel energie en motivatie om op te staan en volle bak te knallen? Ik niet!

Dus waarom sta jij op? Waarom doe je wat je doet? In plaats van te zeggen dat je ‘moet werken’ kun je ook zeggen dat je vandaag ‘tientallen mensen gaat helpen / inspireren’. Dat klinkt toch compleet anders? En je hebt dan nog niet eens jouw doel bepaalt!

Ontdek wat je écht wilt met deze 3 krachtige levensvragen

Iedereen heeft een doel

Iedereen heeft een doel ook al denken we dat we die niet hebben. Als je ergens op reis gaat en wel ziet waar je wilt uitkomen, dan is dit ook een doel.

Bewust of onbewust hebben we allemaal een doel. Het gaat erom of jij bepaalt wat die doelen worden of dat jij je laat leven door die doelen. Die keuze is altijd aan jezelf. Lees hier hoe je in 3 ultieme stappen doelen stelt in je leven.

.

De belangrijkste reden om doelen te stellen is dat je dichter bij jezelf komt. Jij denkt zelf na over wat je wilt en daardoor word je ook minder geleidt door de plannen van anderen. Hetzelfde geldt voor afleidingen. Inspirerende doelen geven ons een grotere kans om minder afgeleid te worden.

Wat zijn jouw belangrijkste doelen?

Nu je weet waarom doelen stellen belangrijk is ligt de vraag bij jou: wat zijn jouw belangrijkste doelen? Wat ga jij doen om deze op te stellen? En hoe ga je dit doen?

Doelen stellen en bereiken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te zetten. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op je doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel