Waarom investeren in persoonlijke ontwikkeling belangrijk is

Waarom is investeren in persoonlijke ontwikkeling belangrijk? Afgelopen week kreeg ik deze vraag en vandaag beantwoord ik deze voor je. Waarom is persoonlijke ontwikkeling belangrijk? En hoe kun je het beste investeren in persoonlijke ontwikkeling? 

Waarom persoonlijke ontwikkeling?

Investeren in persoonlijke ontwikkeling leidt tot persoonlijke groei. En van groei worden we gelukkiger. Het is een eenvoudige rekensom. Toch vinden we het vaak lastig te investeren in persoonlijke ontwikkeling.

In de video leg ik uit waarom investeren in persoonlijke ontwikkeling belangrijk is. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

Ik heb de afgelopen jaar enorm veel van mijn tijd en geld geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling. Mijn resultaten? Hieronder vind je een paar van de dingen die ik heb bereikt door te werken aan mezelf:

  1. Ik veranderde mezelf van avond- naar ochtendmens (en sta nu elke ochtend om 6 uur op).
  2. Ik verdien nu meer geld door het starten van mijn online business
  3. Ik leef gezonder en liep meerdere marathons
  4. Ik maakte mijn droomreis door Zuidoost-Azië
  5. Ik overwon mijn faalangst

En zo zijn er nog veel meer dingen die ik heb bereikt in slechts 5 jaar tijd. Een groot deel van mijn resultaten zou ik willen toeschrijven aan persoonlijke ontwikkeling. Dus waarom persoonlijke ontwikkeling? Daarom!

Hoe investeren in persoonlijke ontwikkeling?

Bij investeren in persoonlijke ontwikkeling denken we al snel aan geld uitgeven. En dat kan. Maar dat is zeker niet noodzakelijk. Toen ik net begon investeerde ik veel van mijn tijd in persoonlijke ontwikkeling.

Ik las blogs, keek naar video’s en luisterde naar podcasts. Het mooie is dat dit allemaal gratis kan. Dus zelfs als je geen geld hebt kun je aan de slag met persoonlijke ontwikkeling!

Investeer jij al in jezelf? En hoe investeer je nu in jezelf? Ben je al boeken aan het lezen? Podcasts aan het luisteren? Video’s aan het bekijken? En zo ja, wat doe je met alle informatie die jij tot je neemt?

Dagelijks groeien met persoonlijke ontwikkeling

Bezig zijn met persoonlijke ontwikkeling is niet iets wat we één dag en daar niet meer. Er bestaat geen snelle weg om jezelf te verbeteren. Dit kost tijd, geduld en discipline. Dagelijks groeien met persoonlijke ontwikkeling lukt alleen als we de commitment aan onszelf geven om er continu mee bezig te blijven. Train je mindset met deze 3 krachtige oefeningen voor dagelijkse groei.

.

Wil je gezonder leven? Fitter worden? Meer geld verdienen? Succesvol worden? Welke dingen voor jou ook maar belangrijk zijn. Zodra jij jouw ideale leven leeft kun je veel meer mensen helpen. Je hoeft dan niet meer na te denken over alle randzaken.

Hoe meer jij groeit, hoe gelukkiger je met jezelf wordt. En jouw geluk straal je weer uit naar de mensen in je omgeving waardoor zij ook weer gelukkiger worden. Motto van het verhaal: werk harder aan jezelf dan aan anderen!

Geniet van persoonlijke ontwikkeling

Wil jij meer succes? Bestudeer succes. Wil jij gezonder worden? Bestudeer hoe je dit doet. Ik vind het mateloos interessant dat áls jij iets wilt verbeteren aan jezelf dit altijd kan. Lees de juiste boeken, bekijk de juiste video’s en luister naar de juiste podcasts. Vraag en je zult ontvangen.

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel