Waarom is het belangrijk om je tijd goed te managen? Dit is waarom!

Waarom is het belangrijk om je tijd goed te managen? Timemanagement is één van de meest onderschatte vaardigheden die een mens kan hebben. Hoe beter je het onder de knie hebt des te beter jouw levenskwaliteit zal zijn. Maar hoe word je nu beter in het omgaan met jouw tijd?

Waarom tijd zo belangrijk is

Veel mensen staan hier nooit bij stil, maar tijd krijg je nooit meer terug. Elke minuut die voorbij is, is ook echt voorbij. Je kunt die niet meer terugkrijgen. Dit klinkt wellicht een beetje vreemd, maar tijd is het enige waarbij dit zo werkt.

Verlies je geld? Je kunt meer geld verdienen. Verlies je een relatie? Je kunt nieuwe relaties bouwen. Verlies je tijd? Je kunt GEEN nieuwe tijd maken. Het enige wat je kunt doen is beter omgaan met de tijd die je nog voor je hebt.

Wanneer je dit écht begint te begrijpen wordt het een stuk makkelijker om beter met je tijd om te gaan. Simpelweg omdat je de noodzaak beter begrijpt. Check ook onderstaande video over waarom het goed managen van je tijd zo belangrijk is. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Waarom is het belangrijk om je tijd goed te managen? 3 Inzichten!

Je weet nu al een gedeelte van het waarom. Een andere reden is omdat het leven veel makkelijker wanneer je beter met je tijd kunt omgaan. Hieronder een aantal inzichten die je hierbij kunnen helpen.

Inzicht 1: Van veel tijd naar geen tijd

Het is best ironisch dat we welvarender en meer technologie tot onze beschikking hebben dan ooit tevoren, maar minder vrijheid hebben dan onze voorgaande generaties. De maatschappij is veranderd van rust naar drukte en van genoeg naar ‘’meer, meer, meer’’.

Het gevolg is dat er steeds meer burn-outs en depressies ontstaan. En dat steeds meer mensen in het algemeen een opgejaagd en drukgevoel ervaren. Goed leren omgaan met je tijd kan enorm belangrijk zijn om dit gevoel weer te veranderen. En juist meer rust te ervaren. Deze 6 tips kunnen je helpen bij het creëren van meer rust in je hoofd.

Inzicht 2: Jouw plannen vs andermans plannen

Ik heb inmiddels het privilege gehad om talloze mensen te coachen en vele diepe gesprekken mogen voeren. Het valt me op dat zo weinig mensen echt doen wat ze willen doen. De één heeft geen tijd, de ander is te onzeker en weer een andere groep laat zich beïnvloeden door zijn of haar omgeving.

Beter met je tijd omgaan doe je door onder andere ook beter te worden in prioriteiten stellen, nee zeggen en grenzen aangeven. En natuurlijk begint dit bij jezelf. Wat wil jij? Hoe wil jij je tijd graag besteden? En wat kun jij doen om dát waar te maken? Luister eerst naar jezelf voordat je naar anderen luistert. Weet wat je écht wilt met deze 3 levensvragen.

.

Inzicht 3: Starten met lifestyle design is het beginpunt van timemanagement

Hoe wil jij graag leven? Wat is écht belangrijk voor jou? En wat vind je wel en niet leuk om te doen? Het zijn zomaar een paar vragen die onderdeel uitmaken van het ontwerpen van jouw eigen leefstijl. En laten we eerlijk zijn: waarom zou je niet zoveel mogelijk van je tijd doorbrengen met dingen waar jij energie van krijgt?

Toch gebeurt het nog veel te vaak dat het tegenovergestelde gebeurt. Mensen besteden een groot deel van hun tijd aan dingen die ze eigenlijk niet willen doen. En dat is erg jammer en zonde. Het kost je niet alleen meer energie, maar het zorgt voor meer negativiteit en motivatie. Dit omdraaien kan dus door je bezig te houden met lifestyle design.

De waarde van tijd begrijpen

Je weet nu beter waarom het managen van je tijd zo waardevol kan zijn. Uiteindelijk is het aan jou hoe jij die tijd wilt invullen en of je iets met die informatie kunt of wilt doen.

Je tijd goed managen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel