Wat Is Clubhouse?
(+ Voordelen, Nadelen & 3 Tips Voor Starters!)

Wat is Clubhouse? De opkomst van deze nieuwe social media app kan je bijna niet ontgaan zijn. De Clubhouse app is op dit moment enorm snel aan het groeien. Maar wat is Clubhouse en hoe werkt het?

Wat is Clubhouse en hoe werkt het?

Clubhouse is een social media app waarmee je alleen via audio contact met elkaar kunt hebben. Het onderscheidend vermogen van de Clubhouse app zit vooral in de audio only in combinatie met grote groepen mensen tegelijkertijd bij elkaar brengen.

Deze combinatie geeft een real life podcast ervaring en/of online discussie en meetup ervaring. Het is een mooie manier voor online netwerken. Bovendien werkt de app alleen met een invite only systeem. Dit betekent dat je alleen toegang kunt krijgen tot de app wanneer je een uitnodiging van een Clubhouse gebruiker krijgt.

Zelf deel ik mijn nieuwe ontvangen uitnodigingen van Clubhouse regelmatig via Instagram (ook mijn volgers delen die regelmatig onder mijn posts). Hier kun je mijn Insta pagina volgen en op de hoogte blijven voor nieuwe invites.

In de video leg ik je tot in detail uit wat Clubhouse is met handige tips om het optimaal  voor jezelf in te zetten.  Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Clubhouse gebruiken en optimaal inzetten met deze 3 tips

Heb jij een Clubhouse uitnodiging ontvangen? Gefeliciteerd! Je kunt nu starten met het aanmaken van je Clubhouse account. Ik zou je willen aanraden om te starten met de volgende 3 tips.

Clubhouse Tip 1: Creëer een scherp profiel

We weten allemaal dat dit voor ieder social media kanaal belangrijk is, maar ik vind dat voor Clubhouse nog belangrijker. Omdat je niet met elkaar kunt chatten via dit platform is je profiel je enige visuele visitekaartje.

Wanneer je met mensen in de zogenoemde ‘’rooms’’ (spreekruimte) spreekt kunnen luisteraars ook je profiel checken. Via je profiel kun je mensen doorsturen naar andere social media platformen zoals Instagram. Vervolgens kun je daar dan wél chatten. Kortom: je profiel is super belangrijk!

Wil jij succesvol online ondernemer? Pas deze #1 methode toe voor meer succes!

Clubhouse tip 2: Bouw eerst een (kleine) following

Wanneer jij wilt spreken over je eigen onderwerpen, dan kun je hier een room voor starten. Dit heeft echter alleen zin wanneer je al een (kleine) following hebt. Jouw volgers krijgen namelijk een notificatie dat jij een room start. Zonder volgers heb je een kleine kans dat mensen in jouw room komen.

wat is clubhouse en hoe werkt het clubhouse tips Wat-is-clubhouse-(--Voordelen,-Nadelen-en-3-Tips-Voor-Deze-App!)

De ”Clubhouse hoofdpagina” waar je de actieve rooms ziet

.

Hoe krijg je meer volgers op Clubhouse? Doe mee met andere rooms en probeer daar zoveel mogelijk te spreken. Je valt dan meer op. Daardoor gaan andere luisteraars jou eerder volgen. Ook kun jij je eigen volgers of vrienden via social media uitnodigen om je te volgen in Clubhouse (moeten ze wel al een account en uitnodiging hebben!)

Clubhouse tip 3: Start consistent rooms (en vergeet dé bonustip niet!)

Je hebt een scherp profiel én je eerste kleine following opgebouwd? Dan kun je starten met je eerste eigen room! Bedenk een onderwerp waar jij over wilt spreken en ga in discussie met anderen (of deel alleen je boodschap).

Ook niet geheel onbelangrijk: bepaal jouw doel voor het starten van elke room! Wil je een grote following opbouwen? Wil je mensen converteren naar je mailinglijst? Of is het zelfs de bedoeling dat ze tijdens de room klant worden? Bij ieder doel behoort een andere strategie!

Hier vind je 5 extra ideeën voor het starten en boosten van je eigen online bedrijf.

.

De voordelen en nadelen van de Clubhouse App

Wat zijn nu precies de voordelen en nadelen van dit nieuwe social media platform? Hieronder heb ik de 3 grootste voordelen en nadelen voor je op een rij gezet.

Voordelen Clubhouse:

  1. Podcast 2.0. Je kunt de app gebruiken als een upgrade van een podcast. Hoe waardevol is het om een podcast op te nemen én tegelijkertijd de interactie aan te gaan met anderen?
  2. Alles is LIVE. Er bestaat geen verleden en toekomst bij de app. Alles gebeurt dus in het hier en nu en dat geeft het een heel ‘’echt gevoel’’.
  3. Nieuwe netwerkmogelijkheden. Je kunt in korte tijd ontzettend veel nieuwe mensen ontmoeten en leren kennen op een super spontane manier.

Nadelen Clubhouse:

  1. Geen chatmogelijkheden. Je kunt dus alleen contact hebben met iemand in een ‘’room’’ en niet buiten die room om.
  2. Geen opnames. Als je een bepaalde room interessant vindt om te volgen, maar je hebt dan al een afspraak dan mis je dus het gesprek.
  3. iPhone only. Op dit moment is de app alleen beschikbaar op een iPhone. Heb je dus een andere telefoon dan zit er niets anders op dan te wachten of een nieuwe (iPhone) telefoon te kopen!
wat is clubhouse en hoe werkt het clubhouse tips Wat-is-clubhouse-(--Voordelen,-Nadelen-en-3-Tips-Voor-Deze-App!)

Hoe de room eruitziet als je in de room aanwezig bent

.

Wat is Clubhouse? Een hype of een blijvende trend?

Dat zal de toekomst uitwijzen! De app is ontzettend sterk gestart en groeit razendsnel. In Amerika is de app al super bekend terwijl Nederland nu ook langzaam begint te volgen. Voor nu blijft het verder afwachten hoe de app zich verder ontwikkeld en of het meer een hype of een blijvende trend is. Het begin is in ieder geval veelbelovend!

Online ondernemen mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen? Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

Zit jij al op Clubhouse? Dan kun je me vinden en volgen via ‘’Leroy Seijdel’’ of @leroyseijdel. Heb je nog geen Clubhouse invite? Of heb je er eentje over? Geef in de comments even aan of je een invite nodig hebt of invites over hebt zodat we elkaar verder kunnen helpen.

Ook krijg ik bij een grotere groei steeds meer invites en kan ik je op mijn ‘’Clubhouse wachtlijst’’ zetten voor een invite. Laten we elkaar op deze manier helpen!

Word gewaardeerd! 🙂

.

Boekentips artikel