Wat is Visualiseren?

Visualiseren is niets anders dan een gedachte omzetten in een beeld. Iedereen denkt op een andere manier. De één onthoudt dingen in beelden, de ander in woorden en weer een ander door gevoelens. Toch blijken de meeste mensen, maarliefst 70 procent, beeldend te denken.

Het citroenverhaal

Een klein verhaal om dit te illustreren. Stel je voor dat je ligt te slapen. Op een zeker moment word je wakker en je loopt naar beneden. Je loopt richting de koelkast om iets te pakken. Het deurtje gaat open. Tot je verbazing ligt er maar één ding in de koelkast: een citroen. Je pakt de citroen en brengt het langzaam naar je mond toe. Langzaam.

Open nu je mond. Je staat op het punt om een hap te nemen van de citroen. Ja, je tanden staan in het stuk fruit. Bijt door. Goed gedaan, je hebt zojuist de eerste hap genomen.

Wat viel je op aan het citroenverhaal? Wat voelde je toen jij je tanden in de citroen zette? Ging er een rilling over je heen? Of kreeg je kippenvel? Toch raar. Er was namelijk nooit echt een citroen in je buurt. Alles was verbeelding. Je hebt zojuist de kracht van visualiseren ontdekt.

Visualiseren wordt vaak ten onrechte gezien als een zweverige stap, maar het tegendeel is waar. Dit is de meest heldere stap van de vijf! Je gaat namelijk heel specifiek maken wat je wilt. Misschien dat deze stap daarom als zweverig wordt gezien, omdat veel mensen niet het inbeeldingsvermogen hebben om daadwerkelijk te geloven in wat zij willen. Of omdat ze niet weten wat ze willen.

Meer visualiseren leestips

Wat gebeurt er als je visualiseren in je eigen voordeel gaat gebruiken? Er zijn duizenden visualisatieoefeningen. Ontdek de kracht van visualiseren zelf. Ontdek de kracht van visualiseren:

  • toekomstplan maken Toekomstplan-maken--4-stappen-om-je-leven-zo-in-te-richten-zoals-jij-het-voor-je-ziet
  • the master key system boekrecensie 392-The-Master-Key-System-Boekrecensie---Charles-Haanel
  • lifestyle design tips droomleven leefstijl laptop lifestyle digitale nomaden leefstijl locatie onafhankelijk werken leefstijl ontwikkelen ontwerpen
  • verbeeldingskracht ontwikkelen met cristiano ronaldo
  • waar ben ik over 10 jaar
  • creatief visualiseren leren oefening blp persoonlijke ontwikkeling
  • negatief zelfbeeld veranderen