Wat moet je doen als je onzeker bent? 3 Tips!

Wat moet je doen als je onzeker bent? Onzekerheid kan je tegenhouden om het leven te leiden zoals jij dat wilt doen. Helaas is het ook niet iets wat je zomaar even oplost. In dit artikel 3 tips om minder onzeker te worden én meer zelfvertrouwen te ontwikkelen!

Wat te doen bij onzekerheid?

Onzekerheid kan op veel verschillende ontstaan zijn. Misschien zijn je ouders altijd kritisch op je geweest en werd je daar onzeker van. Misschien vergeleek jij jezelf altijd met anderen en zag je vooral wat jij minder goed kon dan anderen. Wat het ook is, die onzekerheid zit daar nu en daar wil je natuurlijk iets aan doen.

In de video hieronder vind je 3 tips met voorbeelden om stap voor stap van je onzekerheid af te komen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

3 Tips om zelfverzekerder te worden

Het tegenovergestelde van onzekerheid is zelfvertrouwen. De tips hieronder zijn handig om de brug van onzekerheid naar zelfvertrouwen te maken, dus laten we daar maar snel naartoe gaan!

Tip 1: Leer jezelf beter kennen

Wij mensen hebben allemaal sterke en zwakke punten. Het is aan ons om te zien welke te zijn. Als je van nature al onzeker bent, dan kan het enorm helpen om je aandacht en focus te richten op je sterke punten.

Ook wil je in het algemeen jezelf beter leren kennen. Waar komen je onzekerheden vandaan? Wat is de oorzaak? Welk plan kun jij maken om van je onzekerheid af te komen? Allemaal vragen waar jij graag een antwoord op wilt hebben. Ontdek wat je écht wilt met deze 3 levensvragen.

Tip 2: Doe meer van waar je goed in bent
Ga dingen doen waar jij al goed in bent (en ja, iedereen heeft die eigenschappen!). Je sterke punten kun je ontdekken door meer tijd te investeren in jezelf. Met die goede dingen kun je meer zelfvertrouwen ontwikkelen en daardoor zal je uiteindelijk ook makkelijker aan je andere punten kunnen werken.

Tip 1 kan je ook enorm helpen om tip 2 beter toe te passen. Hoe beter jij jezelf kent des te beter jij ook jouw sterke punten kent. Hier leer jij je persoonlijke eigenschappen nog beter kennen (+ voorbeelden).

.

Tip 3: Volg je eigen tempo

Nog een hele belangrijk tip. Kijk niet naar anderen, maar volg je eigen tempo. Zodra je naar anderen begint te kijken ben je al afgeleid van je eigen dingen. En juist door je te focussen op jezelf kun je groeien.

Het maakt daarbij niet uit of het snel of langzaam gaat. Wat wel uitmaakt is dat je actie onderneemt en (kleine) stappen blijft zetten. En dat je dit dag in dag uit voor jezelf blijft herhalen.

Wat moet je doen als je onzeker bent? Volhouden!

Je acties blijven volhouden is een ander aandachtspunt. Helaas vallen veel mensen snel terug in oud gedrag. Dit is iets wat jij liever niet doet natuurlijk.

Onzekerheid aanpakken mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel