Wat te doen als je niet blij bent met jezelf? 5 Tips die direct werken!

Wat te doen als je niet blij bent met jezelf? Dan is het in ieder geval tijd om daar iets aan te doen. En dat is precies waar dit artikel over gaat: 5 tips om jezelf weer blijer te maken!

Jezelf kwijtraken

In het leven kan het je meerdere malen overkomen dat je jezelf even kwijt bent. Daar is niets mis mee. Sterker nog, zo zou het van nature ook moeten zijn. Je verliest je baan, komt in een relatiebreuk terecht en/of krijgt met gezondheidsklachten te maken. Iedereen krijgt vroeg of laat met tegenslagen te maken.

De kunst is om een hoog zelfbewustzijn te ontwikkelen en deze momenten voor jezelf te herkennen. Pas dan kun je er ook actie op ondernemen. Als je nu niet blij bent met jezelf, dan wordt het tijd om te kijken hoe je dit wel weer stap voor stap kunt worden.

Wat te doen als je niet blij bent met jezelf? Bekijk de video hieronder voor handige tips! Vond je dit een waardevolle video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

5 Tips om weer gelukkig met jezelf te worden

Zoals je hebt kunnen lezen is het oké om een tijdje niet helemaal blij te zijn in je leven. Je wilt echter ook weer niet dat dit te lang duurt. Hieronder vind je 5 tips om jezelf weer blijer en gelukkiger te maken!

Tip 1: Neem je levensstijl onder de loep

Reflecteren op jouw situatie zou een hele waardevolle eerste stap zijn. Wat maakt dat je nu niet blij bent met jezelf? Wat zou je wel weer blijer maken? En wat heb je nodig om daar te komen?

Door jezelf dit soort vragen te stellen kun jij jezelf weer bewuster worden van waar de uitdagingen zitten. En alleen dan kun je ook actie ondernemen op je problemen. Zo kun jij je levensstijl compleet veranderen.

Tip 2: Ontdek welke gebieden je nu niet blij maken

Wat maakt je nu niet gelukkig? Kortom: op welke gebieden ben je niet tevreden over jezelf? Er zijn verschillende gebieden te bedenken:

  • Werk
  • Gezondheid
  • Sociale relaties
  • Persoonlijke groei

En zo zijn er nog genoeg andere voorbeelden te bedenken. Kijk voor jezelf goed in welke gebieden jij nu niet blij voelt. Op die manier weet je beter waar je wel en niet aan wilt werken!

Tip 3: Maak een plan om die gebieden te verbeteren

Wat ga jij doen om jezelf gelukkiger te maken? Hoe kun jij werken aan de eerder benoemde punten? En wat voor verschil zou dat voor jou maken? Stel je voor dat je vooral op het werk niet blij bent. Wat kun jij dan doen om die situatie te werken?

Let op: het gaat erom wat jij kunt veranderen. Niet iemand anders. Duik niet in de slachtofferrol. Het is mogelijk dat jij een bepaalde situatie niet zelf in de hand hebt, maar het is onmogelijk dat je er niet een heel klein stukje zelf invloed op hebt. Waar heb je wel invloed op? En wat word je plan om dat stuk aan te pakken?

Tip 4: Bekijk hoe je meer tijd kunt besteden aan leuke dingen

En dan zijn er ook nog de leuke dingen. Er zijn er ongetwijfeld een paar die je nog steeds doet. Wat zou er gebeuren als jij nog meer van je tijd zou mogen en kunnen besteden aan die leuke dingen? En wat kun jij doen om dat nog meer gaan te doen?

Maak een kolom en schrijf daar alle dingen op die jij leuk vindt om te doen. Check dan welke dingen jij al wel en niet doet. Vervolgens kun je kijken of je nog meer kunt doen van wat je al leuk vindt óf een nieuwe leuke activiteit wilt toevoegen aan jouw lijst.

Tip 5: Creëer meer positieve routines

Het eindresultaat is het gevolg van allemaal opgestapelde kleine stappen. Die kleine stappen zijn je routines. Hoe kun jij meer van die positieve routines en gewoontes bouwen? Ook hier kun je een lijst voor maken met slechte en goede gewoontes.

Vervolgens kies je een gewoonte uit die jij wilt verbeteren. Zo zet je direct je eerste kleine stap in de richting van een gelukkiger leven. Wil jij positieve routines ontwikkelen in slechts 1 minuut? Check dan snel deze tips!

.

Wat te doen als je niet blij bent met jezelf? Take action!

Alle tips uit dit artikel zijn praktisch en makkelijk toepasbaar. Je moet ze alleen wel doen. En dat is het moeilijkste gedeelte. Dat het moeilijk is betekent nog niet dat het onmogelijk is. Start simpel met slechts één van de genoemde tips en bouw dit langzaam uit.

Gelukkig zijn met jezelf mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel