Wat te doen bij een recessie? 7 Tips om met minder geld meer te genieten!

Wat te doen bij een recessie? Grote kans dat je dit nu leest op het moment van een recessie óf wanneer jij je alvast goed wilt voorbereiden op een volgende recessie. In dit artikel 7 tips om ook in een recessie te blijven genieten van de dingen die je wél hebt!

Hoe wapenen tegen een recessie?

Recessies zijn onvermijdelijk en gebeuren nu eenmaal eens in de zoveel tijd. In dit artikel ga ik het vooral hebben over wat te doen bij een recessie. Wil je meer weten over hoe jij je kunt voorbereiden op een recessie? Lees dan hier de 3 dingen die je wilt weten om je voor te bereiden op een financiële crisis. 

Check ook even onderstaande video over wat je kunt doen tijdens een recessie. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

7 Tips voor tijdens de recessie

Er is een grote kans dat jij tijdens een recessie minder geld te besteden hebt dan anders. Daarnaast kan je stemming zoals overal ter wereld minder fijn zijn. Hieronder heb ik 7 tips voor je op een rij gezet die je hopelijk kunnen helpen om tóch te blijven genieten met minder geld. Focus je op de dingen waar jij nog wel invloed op hebt en gebruik dat in je voordeel!

Tip 1: Gebruik het ‘’Less is more’’ principe ten volle

Een recessie kan een fantastische manier zijn om te kijken naar je wat je allemaal nog wel kunt met minder. Zo hoef je bijvoorbeeld echt niet altijd uiteten te gaan om te genieten. Je kunt ook samen iets gaan koken en wat meer tijd stoppen om de sfeer te verbeteren tijdens het avondeten. Veel goedkoper en minstens zo gezellig.

Met welke dingen kun jij het less is more principe meer toepassen? Hoe kun jij een ‘’duurdere optie’’ goedkoper maken en het minstens zo aantrekkelijk en leuk maken? Pas het ‘’Less Is More’’ principe toe met dit stappenplan.

.

Tip 2: Minimaliseer

In het verlengde van de eerste tip wil ik de aandacht nog meer houden op minder dingen tot je beschikking hebben maar daar juist volop van genieten. Hoeveel dingen heb jij wel niet die je niet of heel weinig gebruikt? Wat is nu écht belangrijk? En kun je die belangrijke dingen nog belangrijker maken?

Tip 3: Geniet van kleine dingen

Een recessie kan je min of meer dwingen om meer te genieten van de kleine dingen. Hoe mooi is dat? Misschien zit die buitenlandse vakantie er dit jaar niet in, maar kun je wel gaan ‘’reizen’’ door je eigen stad, directe omgeving of Nederland?

Wanneer je een wandeling maakt, let dan eens extra op de kleine dingen om je heen. Neem de tijd om naar dat lachende kindje te kijken, observeer die vogel in de boom en/of voel je nog meer dan je anders doet je eigen lichaam (bijvoorbeeld je ademhaling!) tijdens het wandelen. Het mooie van dit alles is dat het echt helemaal niets kost!

Tip 4: Word gratis mentaal sterker

Wist je dat er heel veel gratis manieren zijn om mentaal sterker te worden? Je staat er misschien niet zo vaak bij stil, maar mediteren, visualiseren, affirmeren, doelen stellen en/of reflecteren zijn allemaal gratis manieren om aan je mindset te werken. Zo heb je heel wat te doen bij een recessie en het is nog super waardevol ook!

Wil jij mentaal sterker worden? Pas dan ook deze 5 praktische tips toe!

.

Tip 5: Word gratis fysiek sterker

Naast mentaal sterker worden zijn er veel gratis mogelijkheden om fysiek sterker te worden. Wandelen, hardlopen, calesthenics (lichaamsgewicht oefeningen zoals push-ups en sit-ups), yoga en fietsen zijn een paar voorbeelden.

Een mooie extra tip is om eens te kijken of je autorijden vaker kunt inruilen voor fietsen of wandelen. Op die manier bespaar je niet alleen geld, maar het is ook nog een stuk gezonder (wat je zeker op de lange termijn nóg meer geld kan besparen!). Lijkt me toch de moeite waard.

Tip 6: Word gratis sociaal sterker

Laat de mobiele telefoon wat vaker voor wat het is en zoek het echte contact vaker op. Dit alleen al kan je sociaal veel sterker maken. En laat dat nu net iets zijn wat je tijdens goed kunt gebruiken. Afspreken hoeft je ook niets te kosten.

Tip 7: Omarm de kracht van kleine stapjes

Deze tip kun je toepassen op alle eerder genoemde tips. Alles hoeft niet in één keer perfect te zijn. Sterker nog. Dingen zullen nooit perfect worden, dus ernaar streven brengt jezelf allemaal in moeilijkheden.

Denk daarom liever in kleine stapjes. Heb je nog nooit gemediteerd, maar zou je het wel graag willen doen? Start met 5 minuten mediteren in plaats van 1 uur. Starten met hardlopen? Idem dito. Begin met 1 kilomater in plaats van 10 kilometer.

Het klinkt allemaal zo simpel, maar toch vinden veel mensen het lastig om die kleine stapjes echt te omarmen. Ontdek hier hoe de kracht van kleine stapjes tot veel meer zelfdiscipline leidt in slechts 1 minuut.

Wat te doen bij een recessie is aan jou

En? Wat ga jij doen bij een recessie? Ga je bij de pakken neerzitten of ga je kijken wat jij van die bijzondere periode kan leren? Het is aan jou.

Activiteiten oppakken tijdens een recessie mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om ermee aan de slag te gaan. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel