14 Webinar tips voor meer winst in je eigen bedrijf

Webinar tips nodig om je eigen bedrijf naar een hoger niveau te boosten? In dit uitgebreide artikel deel ik 14 beste webinar tips met je!

Boost je business met slimme webinar tips

Organiseer jij al webinars? Of sta je op het punt om dit te doen? In de video hieronder ontdek je de 14 webinar tips om meer geld via het internet te verdienen.

Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Wat is een webinar? (+ betekenis)

Een webinar is een online presentatie waarbij mensen vanaf een unieke link mee kunnen kijken. Er zijn verschillende soorten webinars. Zo kan een webinar een online training zijn om deelnemers verder te helpen met een specifiek probleem.

Weer een ander webinar kan in de vorm van een live Q&A worden gegeven. Hierin kan de deelnemer een vraag stellen (bijvoorbeeld over de chat) die vervolgens wordt beantwoord door de host van het webinar.

Waarom zou je een webinar organiseren?

Het organiseren van een webinar kan een geweldige manier zijn om je business direct of indirect van een nieuwe boost te voorzien. Via een webinar kun je meer waardevolle informatie geven. Ook kun je een webinar inzetten om jouw (online) programma’s en producten te verkopen.

De combinatie van informatie geven en je producten aanbieden maakt webinars extreem waardevol. Er is geen andere manier waarbij je deze twee zo mooi met elkaar kunt combineren.

Wil jij een webinar organiseren? Maar heb je geen idee waar te beginnen? Of geef jij al webinars en wil je deze nog verder optimaliseren en verbeteren? Check dan hieronder de beste webinar tips!

webinar tips geven organiseren zelf webinars maken gratis kosten prijzen tools

.

Zelf webinars geven en organiseren: 14 Webinar tips

Ongeveer tachtig procent van mijn omzet komt uit webinars. In de loop der jaren heb ik dit voor mezelf steeds meer verbeterd. Dit zijn de 14 webinar tips die mij enorm geholpen hebben en jou hopelijk ook helpen om meer mensen te helpen én meer geld te verdienen:

Webinar tip 1: Ken je ‘’How’’

Voordat je start met het geven van webinars is het belangrijk om de volgende vraag te beantwoorden: hoe ga jij je webinars geven? Er zijn namelijk twee manieren om dit te doen.

Ten eerste kun je met een webcam zelf in beeld komen en praten. Dit kan authentieker en persoonlijker overkomen. Maar als je een lange sessie houdt kan het ook saai worden.

Een andere optie is een webinar maken met Powerpoint slides. Hier geldt precies het tegenovergesteld. Het kan minder persoonlijk overkomen maar ook minder saai worden als je met veel slides werkt. Je kunt natuurlijk ook met een combinatie werken. Wat past het beste bij jou?

Webinar tip 2: Blijf authentiek

Authentiek blijven betekent niet alleen blijven wie je bent. Het betekent ook jezelf goed voorbereiden maar niet te goed. Daarmee bedoel ik: een te goede voorbereiding gaat ten koste van je enthousiasme.

Zorg dat je de belangrijkste punten en structuur kent, maar laat het dan ook los. Je weet al meer dan je denkt. Voor de video hierboven kende ik de 14 webinar tips maar niet wat ik er precies over wilde vertellen. Dat houdt de ruimte vrij om enthousiast én mezelf te blijven.

.

Webinar tip 3: Bouw structuur in je presentatie

Één van de meeste genoemde complimenten die ik na mijn webinars krijg? Dat de structuur helder was. Mensen houden van een heldere structuur. Zo weten ze precies wat ze kunnen verwachten.

Persoonlijk werk ik vaak met drie punten die ik ga bespreken in het webinar en aan het einde nog een bonustip.

Webinar tip 4: Ken je productaanbod

Als je geld wilt verdienen met webinar mag een productaanbod niet ontbreken. Weet dus precies wat je wilt verkopen. Zet de punten goed op een rij. Vertel beperkt over de inhoud en meer over de resultaten die deelnemer gaan behalen met het product.

Webinar tip 5: Kies de beste webinar software

Er zijn verschillende goede webinar softwarepakketten op de markt. Zelf werk ik met het Nederlandstalige Webinargeek wat me uitstekend bevalt.

Let bij je keuze op een webinar softwarepakket op de volgende vragen. Kun jij je webinars automatiseren? Wat zijn de interactiemogelijkheden? Is er een snelle chatservice beschikbaar?

Wil jij een webinar softwarepakket testen? Via deze link kun je gratis 14 dagen webinars geven, organiseren en testen.

webinar tips geven organiseren zelf webinars maken gratis kosten prijzen tools 2

.

Webinar tip 6: Kies de beste e-mailsoftware

Een soortgelijke tip als nummer 5. Een e-mailsoftwarepakket is ontzettend belangrijk voor het bouwen van webinar funnels. Dit kunnen zowel funnels voor als na het webinar zijn.

Belangrijk: zorg dat het e-mailsoftwarepakket dat je gebruikt gekoppeld kan worden met het webinar softwarepakket dat je hebt. Zo kun je het hele proces automatiseren!

Webinar tip 7: Zorg voor goed internet

Misschien een open deur maar je zal niet de eerste zijn waarbij het webinar opeens kortsluiting krijgt door het internet. Dat wil je gewoon niet. Zorg dus voor snel internet. En connect je laptop als het even kan met een netwerkkabel.

Webinar tip 8: Bouw interactie op

Interactie doet het altijd goed in webinars. Laat mensen zichzelf aan het begin voorstellen in de chat, noem hun namen en stel een simpele leuke vraag. Daarna kun je tijdens het webinar nog een paar vragen stellen. Met Webinargeek kun je ook polls maken. Die doen het ook vaak goed.

Webinar tip 9: Ga all-in op de marketing

Een webinar organiseren is een leuk idee. Maar zonder deelnemers geen webinar. Je wilt voor een webinar je marketing goed voorbereiden. Hoe ga je social media inzetten? Welke mensen kun je persoonlijk bereiken? Heb je al een mailinglijst en kun je die een mail sturen? Laat je overal horen!

.

Webinar tip 10: Investeer in een goede microfoon

De audio is bij een webinar misschien nog wel belangrijker dan video of presentatie. Zonder een goede audio geen goed webinar. Ga hier dus niet teveel op beknabbelen, maar investeer in een goede microfoon. Deze microfoon gebruik ik voor het geven van webinars.

Webinar tip 11: Let op het licht

Persoonlijk vind ik het licht minder belangrijk dan het geluid. Maar je wilt natuurlijk niet in het donker zitten 😉

Let dus even op dat het licht achter je webcam of laptop staat en naar jou toe schijnt in plaats van andersom. Daglicht werk het beste. Geef je ’s avonds een webinar? Dan doet een bureaulamp al wonderen. En professioneler licht kan natuurlijk ook altijd!

Webinar tip 12: Denk na over het beste tijdstip

Wie is je doelgroep en wanneer zijn zij vrij? Test met verschillende tijdstippen en ontdek wanneer de meeste mensen kijken. Zonde als je een tof webinar wilt geven maar niemand mee kan kijken.

Webinar tip 13: Zorg voor een cliffhanger

En vertel dit al helemaal aan het begin! Zo hou je de nieuwsgierigheid vast van je kijkers. Vergeet de cliffhanger ook niet een paar keer in het webinar te herhalen.

Bonustip: geef de cliffhanger pas vrij nadat jij je productaanbod hebt gedaan.

Webinar tip 14: Blijf testen

Oefening baart kunst. Blijf je webinars aanpassen en verbeteren. Mijn eerste webinars waren waardeloos en soms keek er zelfs niemand mee. Geef nooit op!

Mocht je webinar software gratis willen testen, dan kun je gebruik maken van deze gratis 14 dagen webinar trial.

De webinar tips stap voor stap toepassen

Je kunt de 14 webinar tips gebruiken als checklist voor je eerstvolgende webinar. Of je kunt ervoor kiezen om iedere keer een klein onderdeel te verbeteren. Het hoeft niet allemaal in één keer perfect.

Winstgevende webinars geven mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel