Werk-privé balans verbeteren? 3 Gouden tips!

Werk-privé balans verbeteren? Dat kan een flinke uitdaging zijn. In dit artikel 3 praktische tips om je op weg te helpen!

Geen balans tussen werk-privé

Je hebt heel veel verschillende dingen in je leven die allemaal aandacht nodig. Je gezondheid, familie, werk en zo nog vele andere taken. Het is dus niet zo gek wanneer je even geen balans tussen werk-privé hebt.

In de video geef ik 3 praktische tips voor het verbeteren van de werk-privé balans. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Werk-privé balans verbeteren met deze 3 tips

Wil jij je werk-privé balans verbeteren? Zodat jij zowel meer rust ervaart in je werk- als privéleven? Hieronder 3 gouden tips.

Tip 1: Bepaal je werk- en privétijd

Ik weet wat je denkt. Duhhh. En ja, dit is inderdaad een open deur. De vraag is alleen of je dit ook al doet. Deze tip is in het bijzonder voor ondernemer erg belangrijk. Wat zijn je werktijden? Bepaal die én leef die werktijden ook na. Dat betekent dus ook dat je bepaalt na welke tijd je NIET meer werkt.

Check hier hoe jij je levensstijl positief verandert in 3 stappen.

Tip 2: Plan je privétijd zoals je werktijd

Wanneer ik mensen coach in het plannen van hun tijd gebeurt er vaak iets bijzonders. Het werk is super goed gepland, maar alle privézaken staan niet in de agenda. Tijd om dat dus WEL te gaan doen. Onbewust leg je anders de prioriteit alleen bij je werk.

Plan dus ook je sportmomenten in de agenda, sociale evenementen waar je naartoe wilt én ook de tijd die jij voor jezelf wilt besten. Deze laatste is ook super belangrijk en daarom heb ik hier ook direct tip 3 van gemaakt.

Tip 3: Creëer me-time

Me-time is niets anders dan tijd voor jezelf nemen. Door de waan van de dag en het gevoel dat jij alle ballen in de lucht moet houden, kan tijd voor jezelf er nog weleens bij in schieten. Voorkom dat door me-time te plannen.

Waarom zou het normaal zijn om je werkafspraak in de agenda te zetten maar niet de tijd voor jezelf? Dat is in mijn ogen niet de juiste volgorde van prioriteiten stelle. Verander dat en zet jezelf op één (ook in de agenda). Deze 3 do’s en don’ts helpen je om meer voor jezelf op te komen.

.

Werk-privé balans verbeteren met gewoontes

Het ontwikkelen van goede gewoontes is één van de beste manieren om je werk-privé balans te verbeteren. Ontwikkel de gewoonte om maximaal op een bepaalde werktijd te stoppen, bepaal een vaste tijd voor je wekelijkse planning (inclusief privétijd!) en plan ‘’dates met jezelf’’ in.

Je werk-privé balans verbeteren mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel