Werk slimmer niet harder: 3 dingen die ik nooit meer doe!

Werk slimmer niet harder is een mooi motto voor productiever en effectiever werken. Vind jij ook dat je keihard werkt? En weet je diep van binnen dat je veel slimmer kunt werken dan je nu doet? Ik weet het. Zelf liep ik hier ook tegenaan. Vandaag deel ik mijn 3 grootste productiviteitsinzichten met je en het zijn 3 dingen die ik nooit meer doe! 

Slimmer werken vraagt om een andere benadering

‘Hoe gaat het met jou?’, ‘druk!’ Het is een antwoord die vrijwel iedereen geeft als je vraagt hoe het met de ander gaat. Logisch ook. We leven in een prestatiemaatschappij waarin we steeds meer moeten. Is het niet van onze omgeving (baas, partner, vrienden, familie), dan is het wel van onszelf!

In de video leg ik uit welke 3 dingen ik nooit meer doe om slimmer en niet harder te werken. Pik eruit wat bij je past. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inspiratie.

.

3 Dingen die ik nooit meer doe

Wat kan ik doen om mezelf te verbeteren? Het is een vraag die ik ronduit fascinerend vindt om mezelf te stellen. Wat kan ik nog beter doen? En hoe kan ik nog meer groeien? Hieronder deel ik op het gebied van productiviteit 3 dingen die ik nooit meer doe. En juist doordat ik deze niet meer doe werk ik slimmer en niet harder:

Slimmer werken tip 1: stoppen met scrollen door social media

Ik weet het! Dit is natuurlijk een enorme eye-opener (not!). Maar laten we eerlijk zijn. We doen het allemaal meer dan we willen 😉

Gelukkig doe ik het nu nooit meer. En dat komt door het toepassen van De Magie van 1 Minuut. Ik moet je zeggen. Het is een heerlijk gevoel om dit niet meer te doen.

Nog een extra tip mocht je toch niet helemaal willen stoppen met scrollen door social media: volg alleen nog maar mensen die je inspireren. Zo scroll je alleen nog maar door waardevolle en inspirerende berichten. Ik durf te wedden dat deze mensen een stuk zinvollere informatie geven op social media dan de meeste van je vrienden!

Hoeveel tijd besteed jij aan social media? En hoeveel tijd wil je hieraan besteden? Meet dit voor jezelf. Maak daarna de keuze wat jij op dit gebied kunt en wilt verbeteren.

Slimmer werken tip 2: leer nee zeggen

We zijn geneigd om snel ja te zeggen tegen anderen. Anderen helpen is natuurlijk heel erg mooi, maar alleen als het niet ten koste gaat van je eigen plannen en doelen. Leer dus meer nee zeggen.

In het begin van mijn eigen bedrijf heb ik fysieke klussen afgezegd omdat ik alles online wilde doen. Het was belangrijk om die klussen af te zeggen. Vooral mentaal. Door nee te zeggen tegen het één maak je ruimte vrij voor het ander.

Vind jij van jezelf dat je vaker nee mag zeggen dan je nu doet? Wat is je plan om meer nee te leren zeggen? En waarmee zou jij kunnen beginnen? Waar wil jij nee tegen zeggen?

Slimmer werken tip 3: focus op 1 ding

Ik ben gestopt met tientallen dingen op één dag doen. Simpelweg omdat het onmogelijk is. Mijn to do lijst bestaat in de ochtend bijvoorbeeld uit één taak. Niet meer. En die ene taak wil ik afronden.

Daarna kan en mag ik me pas focussen op andere doelen. Zo weet ik elke dag dat ik heb gewerkt aan mijn allerbelangrijkste doel, en niet aan allerlei kleinere en voor mij zinloze doelen. Focus houden op 1 ding doe ik zo.

.

Werk slimmer niet harder in de praktijk

Slimmer werken en niet harder mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel