Werken in en aan je bedrijf: wat is het verschil en waarom is dit belangrijk?

Werken in en aan je bedrijf zijn twee compleet verschillende dingen en vormen het succes of falen van je business. Maar wat is nu precies het verschil tussen beiden? En hoe kun jij je bedrijf veel sneller laten groeien door dit verschil te begrijpen? In dit artikel wordt dit ‘’geheim’’ onthuld!

Waarom alleen werken in je bedrijf niet voldoende niet

Werken in je bedrijf betekent dat jij letterlijk in je bedrijf werkt. Daarmee bedoel ik hier ook het aantal uren dat jij iedere week opnieuw moet maken in je bedrijf. En dit is niet iets wat veranderd. Wanneer je alleen maar tijd besteedt aan werken in je bedrijf, dan zal je bedrijf niet groeien.

In de video leg ik exact het verschil uit tussen beide activiteiten en waarom het zo belangrijk is om dit verschil te begrijpen. Vond je dit een leuke video? Abonneer je hier op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

De grootste verschillen tussen werken in en aan je bedrijf

Wil jij je eigen bedrijf sneller en effectiever laten groeien? Zodat jij meer tijd en vrijheid in je business en leven kunt creëren? Dan is het naar mijn mening essentieel om het verschil tussen beiden te begrijpen.

De nadelen en voordelen van werken in je bedrijf (+ voorbeelden)

Bij werken in je business gaat het erom dat jij de persoon bent die uitvoerend werk doet. Een voordeel hiervan is dat jij exact weet hoe de processen werken. Ook als er iets fout gaat dan ben jij daar de verantwoordelijke voor.

Een nadeel van alleen maar werken in je business is dat je volledig gefocust bent op de korte termijn. Je doet nu de taken die nu nodig zijn om je bedrijf te runnen en stabiliseren, maar het is niet gericht op groei. In bepaalde periodes kan dit goed werken. In andere periodes heb je juist ook tijd nodig voor de lange termijn. Succesvol ondernemen op de lange termijn doe je met deze 3 strategieën.

Voorbeelden van ‘’werken in je bedrijf taken’’ zijn de volgende:

 • Beantwoorden van e-mail
 • Posten van berichten op social media
 • Uitvoeren van coachingsgesprekken
 • Onderhouden van de website
 • Bijwerken administratie
 • Onderhouden van producten en/of programma’s voor klanten
 • Uitvoeren van vergaderingen en/of meetingen

In al deze situaties ben jij de tijd kwijt aan iets wat je op de korte termijn min of meer moet doen.

De nadelen en voordelen van werken aan je bedrijf (+ voorbeelden)

Bij werken aan je onderneming ben je meer op tactisch of strategisch niveau aan het werk. Een groot voordeel hiervan is dat jij de koers van je bedrijf in de toekomst beter kunt bepalen. Hoe meer tijd je hiervoor hebt des te positiever en gezonder je bedrijf eruit komt te zien. Deze 8 timehack tools creëren direct meer tijd voor je door meer aan je bedrijf te werken.

.

Er zijn eigenlijk geen nadelen van werken aan je bedrijf. Het enige wat je hier zou kunnen zien als ‘’nadeel’’ is dat je niet alleen maar kunt werken aan je bedrijf. Zeker niet aan het begin van je eigen bedrijf. Je hebt dan ook de tijd nodig om taken uit te voeren die in je bedrijf moeten gebeuren.

Voorbeelden van ‘’werken aan je bedrijf taken’’ zijn de volgende:

 • Uitbesteden van taken
 • Creëren van content voor de lange termijn (schrijven artikelen, maken video’s, inspreken podcasts)
 • Creëren van nieuwe producten en/of programma’s
 • Optimaliseren van je marketingfunnel
 • Maken van webinars

Zoals je kunt zien is de waarde van de ‘’werken aan je bedrijf taken’’ een stuk groter dan alleen werken in je bedrijf.

De ideale balans vinden in je bedrijf

Wat is de beste verhouding van je tijd? Alleen maar werken in je onderneming? Of juist aan je bedrijf? Iets er tussenin? Het antwoord hierop is persoonlijk en jij bepaalt zelf wat ideaal voor jou is.

Zelf pas ik hier de 80/20 regel op toe. Daarin streef ik er naar om tachtig procent van mijn tijd te besteden in het werken aan mijn bedrijf en twintig procent in mijn bedrijf.

Een goede balans vinden in je werk mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel