Waarom werken zonder smartphone je 10x productiever maakt

Werken zonder smartphone. Het is iets wat bijna niet meer mogelijk is. Of je het nu wilt of niet. Voor je het weet kijk je toch weer op de smartphone. Hoe kun je hiermee stoppen? En wat zou de impact zijn als je in staat bent om dit te doen?

Niet productief met smartphone

Meerdere onderzoeken tonen het al aan: we worden er niet productiever op met onze smartphone. Zo kijkt de gemiddelde smartphone gebruiker iedere 6,5 minuut op de telefoon en wordt er meer dan 3 uur per dag aan schermtijd gebruikt!

In de video leg ik uit hoe werken zonder smartphone mijn productiviteit drastisch heeft verhoogd en hoe jij exact hetzelfde kunt doen. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips en inzichten.

.

Afhankelijkheid mobiele telefoon

‘De smartphone beheerst mijn leven!’. Het is iets wat we steeds vaker tegenkomen. Overal waar we zijn zien we mensen op de smartphone.

Het is niet zo dat dit alleen privé het geval is. Dit is evengoed zakelijk het geval. We ‘willen’ op ieder moment voor iedereen beschikbaar zijn. Stel je voor dat die ene klant net gaat bellen…

Maar is dit wel verstandig om te doen? Wat heeft een grotere impact op de lange termijn? Nu altijd en overal beschikbaar zijn? Of op vastgestelde momenten beschikbaar zijn? Zodat je de rest van de tijd volledig gefocust kunt zijn op je belangrijkste taak?

Een mooie aanvulling op werken zonder smartphone is het toevoegen van een informatiedieet.

.

Stoppen met smartphone

Ik besloot het roer vanaf de start van mijn eigen bedrijf helemaal om te gooien. Mensen – en daarmee ook klanten – kunnen mij simpelweg niet bellen!

En wauw. Wat een verademing is dat voor me. Natuurlijk is het even wennen – in het bijzonder als klanten het gewend zijn – maar als je jouw verhaal blijft herhalen en een goed FAQ systeem opstelt kun je al heel veel vragen pareren.

Klanten kunnen me via de mail bereiken. Iets wat ik veel meer onder controle heb omdat IK in dit geval bepaal wanneer ik reageer en niet de ander. Ik neem dus de regie over mijn eigen bedrijf in plaats van de klant. Een heerlijk gevoel.

Privé heb ik het ook anders aangepakt. Ik kijk nu alleen na 18.00 op de mobiel voor privézaken zoals Whatsapp. Dit alleen al geeft me veel rust. Ik zit eraan te denken om dit standaard naar 20.00 te brengen 😉

Smartphone detox

Ik raad iedereen aan om eens een soort ‘smartphone detox’ te doen. Een smartphone detox is niets anders dan acties uitvoeren die je smartphone gebruik verminderen. Wat ga jij doen om minder op je smartphone te kijken? Zodat jij productiever en leuker gaat leven?

Werken zonder smartphone mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, geduld en discipline om dit op te bouwen. Wil jij stap voor stap ontdekken hoe je blijft doorzetten en volhouden op jouw doelen?

Krijg hier direct toegang tot De Magie van 1 Minuut en ontdek hoe je uitstelgedrag overwint en doelen bereikt in 1 minuut.

.

Boekentips artikel