Weten wat je echt wilt? 3 Levensvragen!

Weten wat je echt wilt? Ben je aan het wachten tot het magische antwoord komt? Veel succes met wachten! Wil je echt een antwoord hebben? Ga dan aan het werk met deze tips!

‘Knowing yourself is the beginning of all wisdom’ – Aristoteles

Weten wat je echt wilt doe je zo

Dus je wilt weten wat je echt wilt met je leven? Welkom bij de club. De club is bijna zo groot als de gehele mensheid, op een klein groepje na die het antwoord heeft gevonden.

De simpelste manier is om op het antwoord te blijven wachten. Eenvoudiger kan niet.

Je maakt vooral geen belangrijke keuzes, blijft je tijd besteden aan social media en doet vooral dingen waar je eigenlijk niet echt achter staat. En dat is prima. Zoals al eerder gezegd, er zijn al zoveel mensen die dit doen!

Tegelijkertijd is er een grote groep die wel wil veranderen, maar het niet doet. En dat is treurig. Hoe langer je wacht, hoe ongelukkiger je wordt. En geloof mij. In sommige gevallen kan het een leven lang duren!

In de video hieronder ontdek je de 3 krachtigste vragen om te weten wat je echt wilt. Vond je dit een leuke video? Abonneer je op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips en inspiratie.

.

Krijg geen spijt: onderzoeken wat je wilt

Dat is niet iets wat ik zomaar heb verzonnen. Bronnie Ware was jarenlang verpleegster bij ouderen die in de laatste fase van hun leven zaten. Zij schreef artikelen over de laatste spijtbetuigingen van deze groep mensen.

Deze werden zo vaak bekeken dat zij er het boek Als ik het leven over mocht doen schreef. Ze legde alle antwoorden naast elkaar en ontdekte dat er één antwoord wel heel vaak terugkwam:

‘Ik zou willen dat ik de moed gehad had, om een ‘waar’ leven te leven. En niet het leven dat ánderen van me verwachten’

Vergeet dus niet te onderzoeken wat je wilt.

Wat wil ik doen met mijn leven?

Wil je weten wat je echt wilt doen met je leven? Blijf dan niet wachten en leer van de levenslange ervaringen van de oude rotten. Er is niemand die jou het antwoord kan geven. Alleen JIJ kunt dat.

Sommige mensen zullen je proberen te helpen. Ze gaan je allemaal advies en tips geven. Adviezen en tips die jij al vaak hebt gehoord. En ook al is dit allemaal goed bedoeld, jij hebt er geen goed gevoel bij.

Je vindt het antwoord niet door te wachten. Je vindt het door aan de slag te gaan. Door het leven tegemoet te gaan en actie te ondernemen. Ontdek De Magie van 1 Minuut.

.

JIJ in jouw kracht: weten wat je echt wilt

Eerst denken, dan doen. Stel jezelf de moeilijkste vragen. De kwaliteit van je vragen bepaalt de kwaliteit van je leven. Als ik mensen coach doe ik niets anders dan vragen stellen.

Ik kan je het antwoord niet geven, alleen JIJ kunt dat doen. Als jij wilt leven volgens je eigen voorwaarden, dan moet je eerst vanuit jouw dromen gaan nadenken:

  1. Hoe ziet jouw ideale leven eruit?
  2. Wat zou je doen als geld geen rol speelde?
  3. Wat zou je doen als je wist dat je niet kon falen?

Wil jij serieus aan de slag met jezelf? Neem dan even 10 minuten de tijd om over deze drie vragen na te denken. Je zult merken dat je veel meer inzichten krijgt als je er goed voor gaat zitten.

Denk in mogelijkheden, niet in beperkingen. Zoek een rustige plek op en schrijf alles op wat er in je opkomt.

Wat wil ik met mijn leven test

Met alleen denken kom je niet zover. Je leert vooral door te doen. En dat doe je door concrete zaken aan anderen te laten zien. Je kunt denken aan een blog, een boek, een presentatie, rapport, onderzoek of wat dan ook.

Door dingen te doen ga je ontdekken wat je leuk vind. En dat proces kan je versnellen door jezelf ‘lastige’ vragen te stellen. Ontwikkel meer geluk en schrijf je persoonlijke visie.

Blijkt dat het geven van een presentatie niet jouw ding is? Gefeliciteerd, dan heb je iets geleerd. Op naar het volgende idee. Je hoeft nu in ieder geval niet meer te twijfelen of te piekeren of presenteren wel iets voor je is. En dat heb jij ontdekt!

weten wat je echt wilt leefplan wie wil ik zijn wat wil ik zelf

.

Weten wat je echt wilt

Simpel. Zoek een gebied waar je interesses en talenten samenkomen, en probeer iets toe te voegen aan dit vakgebied. Lever extra waarde. Denken, doen, ontdekken.

Schrijf een samenvatting over de extra waarde die jij kunt leveren. Waarom zouden mensen naar jou toe komen?

Kom in actie

Kom in actie. Start nu. Jij hebt net als ieder ander mens unieke interesses en talenten. Zet ze in. Kom in 3 stappen van je uitstelgedrag af. Creëer een positieve stemming. Je ontdekt het eerder dan je denkt.

En vergeet niet: ONTDEK! Ga aan de slag. Geen keuze maken is erger dan kiezen. Het is toch zonde om niet te weten wat je met je leven moet doen? Het leven is kort.

Leer van de levenservaringen van ouderen en neem je voor om geen spijt te krijgen van de dingen die je niet hebt gedaan. Jij hebt een unieke gave.

Wil jij je unieke gave ontdekken? Weten wat je echt wilt? Stel het niet langer uit. Kom in actie. Start met De Magie van 1 Minuut en zet een eerste stap in de richting van je doel.

Veel succes! 🙂

.

Boekentips artikel