Winst.nl Boekrecensie – Eelco de Boer

Winst.nl is geschreven door Eelco de Boer. Dit boek richt zich op online ondernemers die meer vrijheid in hun business willen creëren. Ook legt hij in het boek uit hoe je kunt leven van het internet. En laten we eerlijk zijn. Wie wil dat nu niet?

Een boek over geld verdienen via het internet

In de video geef ik een Nederlandse boekensamenvatting met mijn 3 grootste inzichten uit het boek Winst.nl. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor meer gratis tips, inzichten en boekrecensies.

.

Mijn 3 belangrijkste inzichten uit Winst.nl

Het boek is in het Nederlands verkrijgbaar. Dat is ook logisch, want het is geschreven door de Nederlandse topondernemer Eelco! In deze boekreview deel ik mijn 3 belangrijkste inzichten met je:

Inzicht 1: Maak marketing belangrijker

Eelco schrijft in zijn boek dat een succesvol eigen bedrijf bestaat uit twee onderdelen: marketing en sales. Het is best grappig om te zien dat de meeste ondernemers juist tijd en geld stoppen in minder belangrijke taken. Te denken valt aan de website of het design.

Maak marketing belangrijker. En dan gaat het niet om super actief zijn op social media. Maar eerder om de vraag: hoe krijg ik mijn (eerste) klanten? Wat voor marketing is daar voor nodig? Een andere invalshoek waar veel ondernemers nog van kunnen leren, aldus Eelco de Boer.

Wil jij meer winst in je eigen bedrijf maken? Ontdek hoe je met webinars snel meer geld kunt verdienen via het internet.

Inzicht 2: Ken je getal

Hoeveel geld heb je nodig om jouw ideale leefstijl te leven? Dat is het getal dat je wilt nastreven. Vanuit dit perspectief kijk je niet eerst naar je business, maar naar jouw leven. Reken uit wat jij allemaal nog hebt op jaarlijkse basis. Vervolgens breng je dit terug tot een maandelijks bedrag.

Hoe kun je dit bedrag bereiken met je eigen bedrijf? Pas daarna maak je een stappenplan om dit doel te bereiken. En niet andersom.

Inzicht 3: Extreem batchen

Eerlijk is eerlijk. Dit laatste inzicht komt niet uit het boek maar van iemand die ik onlangs sprak. Deze persoon was naar een seminar van Eelco geweest en ik vroeg haar: ‘’wat is het belangrijkste inzicht dat je hebt meegenomen uit het seminar?’’

‘’Extreem batchen’’, zei ze. Batchen is het combineren van dezelfde taken en deze zoveel mogelijk achter elkaar doen. Een voorbeeld: je kunt je mail drie keer per dag doen. Dit kost je drie keer tijd om alles op te starten en af te sluiten. Veel effectiever zou zijn om er bijvoorbeeld één keer per dag van te maken. Dat scheelt je weer tijd.

Heb je een groot project? Richt je dan alleen maar op dit grote project totdat het klaar is. Zo heb je veel meer focus en zal het project ook eerder worden afgerond.

Wil je deze techniek in kleine stapjes aanleren? Train je discipline binnen 1 minuut.

Samenvatting en boekrecensie Winst.nl

Ik las dit boek nadat ik zelf al fulltime een online business had gebouwd. Er staan veel ideeën in om je eigen online bedrijf op te starten.

Ben je een startende online ondernemer en weet je niet precies waar je moet beginnen? Of wil je gewoon weten wat er allemaal online mogelijk is? Dan is dit een zeer goed boek voor je!

Winst.nl toepassen in de praktijk

Geld verdienen met je online bedrijf mag dan simpel lijken. Het vergt ook veel tijd, focus en discipline. Wil jij een succesvolle online business starten? Leven van het internet? En meer tijd, geld en vrijheid creëren voor jezelf én anderen?

Krijg hier direct toegang tot de 18 Tips Voor Een Succesvolle Online Business.

.

Boekentips artikel