Zelfdiscipline trainen in 1 minuut

Zelfdiscipline trainen? Het is één van de grootste sleutels tot persoonlijk succes. We weten vaak precies WAT en HOE we iets moeten doen, maar toch DOEN we het niet. Iets houdt ons tegen om in beweging te komen. Wat houdt ons tegen? En wat heeft zelfdiscipline trainen hiermee te maken?

Wat is zelfdiscipline en hoe kun je het trainen?

Er is maar 1 ding nodig om door te blijven zetten en vol te houden op je belangrijkste doelen. Zelfdiscipline. Maar wat is zelfdiscipline precies?

Iedereen kan daar natuurlijk een andere betekenis aangeven. Voor mij betekent zelfdiscipline het vermogen om de korte termijn ondergeschikt te maken aan de lange termijn. Wat ik daar precies mee bedoel, en hoe je zelfdiscipline kunt trainen, leg ik in dit artikel uit.

En in de video hieronder leg ik uit hoe jij jezelf meer zelfdiscipline kunt aanleren. Vond je dit een leuke video? Abonneer op mijn Youtubekanaal voor nóg meer gratis tips.

.

Zelfdiscipline aanleren

Als we willen volhouden op onze doelen, dan hebben we hoe dan ook zelfdiscipline nodig. De discipline om elke dag een klein stapje, minimaal 1 minuut, bezig te zijn met onze belangrijkste doelen. De afspraken die we maken met onszelf én deze nakomen is daarin heel belangrijk.

Zodra we alle afspraken met onszelf nakomen groeien we veel sneller dan we hadden gedroomd. Daar bedoel ik het volgende mee.

  • Dat als je hebt afgesproken om 4x per week te gaan sporten, dat je ook 4x per week gaat sporten.
  • Als je elke ochtend wilt opstaan zonder te snoozen, dat je niet meer gaat snoozen.
  • Als je minder op social media wilt kijken, dat je minder op social media gaat kijken.

Als we deze afspraken met onszelf nakomen, dan behalen we een hoger persoonlijk niveau omdat we stoppen met klagen en actie ondernemen. ELKE DAG opnieuw. En dan pas kunnen we ons focussen op de dingen die echt belangrijk voor ons zijn.

Meer focus met zelfdiscipline

We buigen negatieve energie om in positieve. Lees hier de 3 krachtigste technieken voor het creëren van een positieve mindset. Worden een marathonloper in plaats van een sprinter. Zorgen ervoor dat we stap voor stap die berg opgaan. En dat we stap voor stap in de richting van ons doel komen.

Op de korte termijn willen we vaak genieten van dat chocolaatje, maar dat is niet handig als we op de lange termijn willen afvallen. Op de korte termijn willen we op social media, op de lange termijn die tijd besteden aan het opbouwen van ons bedrijf. Op de korte termijn…….

Je snapt mijn punt. Ga niet als een sprinter te werk. Denk niet ‘ohhh ik wil succesvol zijn, dus ik ga vandaag de hele dag knallen en dan ben ik succesvol’. Zo werkt het niet. Succes is ELKE DAG keihard werken. Daar ben ik ondertussen ook wel achter gekomen.

Zelfdiscipline trainen lijkt makkelijker dan het is

Ik dacht ook dat het iets makkelijker zou zijn om mijn eigen online business op te bouwen. Ik dacht dat als ik 1 jaar lang 100 uur per week zou werken, dat het dan wel moest lukken. Maar dat is niet gelukt. Sterker nog.

1 jaar werd al heel snel 2 jaar. En 2 jaar werd al snel 3 jaar. Toen pas had ik het minimumniveau bereikt van wat ik in het eerste jaar al wilde bereiken. Veel belangrijker dan die jaren van keihard werken is één groot inzicht.

Wat ik in die jaren namelijk wel zag is dat er structureel en consistent groei aanwezig was. Mijn business groeide elke maand een beetje meer. Door die kleine stapjes en successen, hoe klein ook, bleef ik volhouden. En dat is voor een groot deel te danken aan mijn zelfdiscipline.

.

Door elke dag in kleine stappen te denken. Ik dacht: ‘ik moet vandaag minimaal 1 minuut besteden aan mijn belangrijkste doel’. Voor ik het wist deed ik meer dan die 1 minuut. Maar belangrijker nog was dat ik iedere keer die 1 minuut deed. Zo ontwikkelde ik niet alleen mijn zelfdiscipline, maar ook mijn zelfvertrouwen.

Klik hier om het artikel ‘Zelfvertrouwen vergroten? 3 Tips die je niet mag missen’ te lezen. 

Waar jij je tijd aan besteed zegt alles over jou

Gelukkig weet ik inmiddels hoe ik zelfdiscipline kan opbouwen. Het is een belangrijke vaardigheid voor iedereen die door wil blijven gaan totdat je je doel hebt bereikt. Focus op doelen. Niet op het klagen. Dat is zonde van onze tijd. Waar jij je tijd aan besteedt zegt alles over jou.

Succes is afspraken maken met jezelf en deze nakomen. Daar hebben we niemand anders voor nodig. Alleen wij maken de afspraken. En alleen wij bepalen of we die afspraken nakomen.

Wil jij de afspraken met jezelf nakomen en je zelfdiscipline trainen in 1 minuut? Klik hier om direct toegang te krijgen tot het E-book De Magie van 1 Minuut.

.

Boekentips artikel